Martti Suosalo ja Parasta elämässä


Miljoona parasta asiaa

Turun Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä on alkamassa näytelmä Parasta elämässä.  Esittäjinä englantilaisten Duncan Macmillanin ja Johnny Donahoen kirjoittamassa ja Pentti Kotkaniemen ohjaamassa näytelmässä ovat käsiohjelman mukaan Martti Suosalo ja yleisö.

Näyttelijä tulee vastaan lämpiössä. Hän jakaa muutamille katsojille paperilappuja ja neuvoo, että kyllä hän sitten aikanaan sanoo mitä pitää tehdä. Osa katsojista istuu näyttämöllä. On selvää että yleisö pääsee mukaan esittämään näytelmää. Ja näin myös käy.  

Suosalo puuhaa näyttämöllä omalla vähäeleisellä ja mukaansa tempaavalla tavalla. Näyttelijän innostunut tapa kertoa esittämänsä henkilön elämästä tarttuu yleisöön. Näyttämölle roolihenkilöiksi joutuvat (tai pääsevät) selviytyvät rooleistaan hyvin. Aika moni  jopa nauttii esittämisestä.

Syntyy riemastuttavaa, mutta tarinan sisällön takia vähän surullistakin teatteria. Pieni poika on aikanaan kirjoittanut lapuille asioita, jotka ovat ”parasta elämässä”. Pienen pojan listalla ovat mm. jäätelö, vesisota, raidalliset tavarat, vuoristorata, Kimble, saa valvoa niin myöhään kuin haluaa.

Lappujen sisältö muuttuu sitä myöten kun kertoja kasvaa ja vanhenee. Kun miljoona lappua on kasassa, on aika lopettaa elämän laputtaminen. Siinä vaiheessa katsojan päässä jo risteilee ajatukset omista lapuista, joihin voisi kirjata mikä on parasta omassa elämässä. Samalla kun kokee auttavansa pientä näyttämöllä olevaa poikaa kasvamaan aikuiseksi, oivaltaa miten pienistä asioista onnellinen ja hyvä elämä koostuu.

Martti Suosalon ihailijoille täydellinen esitys. Parasta elämässä nähdään keväällä Turun lisäksi myös Helsingissä.   Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Vanhanaikaista kodinhoitoa