Tanskalaisia kylässä

Maarit ja Elisa uhmasivat lentolakkoa ja tulivat varmuuden vuoksi Suomeen jo tänään aamupäivällä. Alkuperäinen suunnitelma oli saapua vasta iltamyöhään. Näin oli paljon hauskempi. Maarit pakersi puhelimen ja tietokoneen parissa töitään iltapäivällä. Vein Elisan Viikkiin, he valmistelivat Karlan kanssa Karlan kaverisynttäreitä, jotka ovat sunnuntaina.

Lauantaina on meidän kaikkien ohjelmassa sisareni Tiitin 60-vuotispäivät Tampereella. Teemana on tamperelaisuus ja sen mukaan yritämme pukeutua. Kuvien kera asumme voi paljastaa vasta huomisen jälkeen. On mustaa makkaraa, pikku-kakkosta, kunnon-tyttöjä, nahkarotsia, delfiiniä ja intialaista.

Eilen olin Ateneumissa Järven lumo - Tuusulanjärven taiteiliyhteisö -näyttelyssä Karlan kanssa. Olin alunperin menossa sinne Pitäjänmäen Eläkkeensaajien kanssa opastetulle retkelle. Meillä taisi kaksistaan olla mukavampaa. Tutkimme kaikki taulut ja Karlakin oli kiinnostunut. Häntä vain hämmästytti taulujen nimet. Lukevia tyttöjä oli vaikka kuinka monta. Taiteilijoiden tytöt ovat olleet ahkeria lukijoita. Ensi kesänä on otettava ohjelmaan Tuusulanjärven kohteet. Niistähän ehdin tehdä monia radiojuttuja 1970-luvulla. Pääsin jopa haastattelemaan taidemaalari Laura Eerontytär Järnefeltiä ja vierailemaan Suvirannassa, joka on avoinna vain muutaman kerran kesässä. Olin Enskan työkuvioiden kautta tutustunut Lauran poikaa Juhani Kolehmaiseen, joka oli vakuutusyhtiö Varman johtaja.

Kävimme Karlan kanssa synttärilahjaostoksilla. Alunperin lähdimme ostamaan jumpsuitia. Sellaisia löytyi Seppälästä, mutta pienen miettimistauon jälkeen Karla päätyi ostamaan "tavallisia vaatteita". Teimme mielestäni hyviä ostoksia. On kiva käydä Karlan kanssa kaupoilla kun hän ei kinua koko ajan jotakin, vaan suhtautuu ostoksiin hyvin harkitsevasti.

Luena parhaillaan Pauli Rauhalan Taivaslaulua. Kirja olisi ansainnut paikan Finlandia-ehdokkaiden joukossa. Tyylillisesti taiturimaisen vaihteleva ja aiheeltaan rankka ja ainutlaatuinen. En ole koskaan lukenut enkä oikein osannut edes ajatella millaista olisi synnyttää lapsi kerran vuodessa. Lestadiolaisnaisilla ei ole muita vaihtoehtoja  - ei tänä päivänäkään. 

Kommentit

  1. Lainaatko minulle tuota Taivaslaulua kun olet sen lukenut vai onko joku jo jonossa? Finlandia-ehdokkaat ei jostain syystä innosta tänä vuonna niin kovasti.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen