Joulunodotusta Pitskussa

Lähden perjantaina maakuntamatkalle ja sunnuntaina ulkomaanmatkalle. Koska olen joulukuun ensimmäisen viikon pois kotoa, päätin aloittaa jouluvalmistelut. Enska totesi että tämä kai on nyt sitten vasta lämmittelyä. Joulutorttuja ja pipareitakin on syöty.

Jouluisia Muumi-mukja on kymmenen. Piti laittaa kesäisemmat pois j
otta talviset mukit mahtuvat kaappiin missä on ne mukit jotka kulloinkin ovat käytössä.

Maarit muutti perhaineen 2004 alkuvuodesta USA:aan ja heti ensimmäisenä jouluna hän hankki jouluastioita. Vähitellen minäkin sain saman sarjan lautasia ja kulhoja sekä tarjouluastioita. Nyt meilläkin kaupat myyvät jouluastioita, silloin ei myynyt kukaan. Onneksi minulla on jo - ei tarvitse lähteä ostoksille!  Kesällä hankin neljä punaista juomalasiakin.


 Kun olin lapsi, Alli-tädillä oli enkelikello. Kenelläkään muulla ei sellaista ollut. Pidin enkelikelloa hienona ja arvokkaana esineenä. Kun aikanaan näin kaupassa halpatuotteen, olin hämmästynyt, mutta halusin heti oman enkelikellon. En tiedä monesko kello tämä on. Matias kokosi sen, on ainakin koottu oikeaoppisesti ja kauniisti se kiliseekin. Jollain työkaverillani oli Ruotsista saatu hieno kello, mutta made in China on ihan hyvä juttu.


Tämä perintinen ja halpa kynttelikkö kuuluu ehdottomasti jouluun. Sellainen löytyy eteisen pöydältä ja työhuoneeni ikkunalta sekä kaksi takkahuoneen ikkunalta.Joulukuu alkaa matkalla Tampereelle. Tiedossa on uintiretki Alinan, Viivin ja Tiitin kanssa. Koulutoverini Terttu on luvannut juhlistaa 70-vuotispäivääni viemällä mimut katsomaan Komediateatterin Kvartettia. Syötävääkin on luvassa. Sunnuntaina matkustan Elisan seuraksi Lyngbyhyn. Odotan innolla tanskalaisten joulukoristeita ja heidän pihavalojaan ja muuta.

Toivottavasti pääsen hieman seikkailemaan Silta - tv-sarjan maisemiin ja Tivolissa käyntikin on luvassa kunhan Maarit palaa Intiasta.  

Pakkaaminen on minulle aina yhtä vaikeaa. Otan paljon vaatteita, välillä ihan vääriä ja välillä vähemmän vääriä. Onneksi voin käyttää Maaritin vaatteita jossain määrin, mutta jos sää vähänkin on erilasita mitä ennuste, olen pulassa. Kesällä pakkasin kepeitä kesävaatteita kun lähdimme lämpimään Tanskaan ja kuljin koko ajan samoissa farkuiissa.

Viime marraskuussa hienot rouvat käyskentelivät minkki-puoliturkeissaan Lyngbyn keskustassa kun lämpötila laski alle 10 asteeseen, Uhkasin että en tule lapsenvahdiksi ennen kuin minua odottaa puoliturkki.

Täällä on uskalla laittaa turkkia päälle ollenkaan - enkä varmaan tohtisi tehdä sitä Tanskassakaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS