Kylpyläelämää


Tällainen kortti kädessä tai taskussa pitää Viimsin kylpylässä kulkea paikasta toiseen. Hämmentävintä on että vielä reilu vuosi sitten hoitoja saatiin kolme päivässä. Nyt meille vanhoille riittää kaksi hoitoa päivässä. Joko meitä tarvitsevia on ollut paikan kapasiteettiin nähden liian monta tai sitten hoidokit ovat tulleet niin vanhoiksi että on arveltu että enempää rasitusta väki ei jaksa. 

Tosi asiassa yhä useampi hoito on muutettu maksulliseksi. Paikkaa laajennetaan koko ajan ja niinpä tuottavuus on saatava ilmeisesti entistä suuremmaksi. Moinen harmittaa etenkin kun tilatessani matkojamme Matka-Vekalta en oikein saanut asiaan etukäteen selvyyttä. Heidän tietojensa mukaan ryhmäliikunta esim. vesivoimistelu olisi se päivän kolmas hoito, nyt se on se toinen. 

Hyvä paikka muuttuu vähemmän hyväksi. Näin käy monen palvelun ja paikan suhteen. Kun toiminta on alussa ja vielä kohtuullisen kokoista, se on hyvää, mutta laajetessaan muuttuu huonommaksi. 

Tänään satoi kaatamalla kun olin aamulla kävelyllä. Kengät kastuivat likomäriksi, tuskin ovat käyttökelpoiset huomennakaan. Huomenna olemme menossa Kari ja Sirkku Aitolehden Virossa olevaan kotiin kylään. Onneksi Kari tulee hakemaan meidät - ei tarvitse lähteä seikkailemaan. Navigointilaite tosin auttaa tässä hienosti. 

Tämän päivän hoidot olivat hieronta ja inhalaatiohoito. Hengitin hyvänhajuisia öljyjä tai yrttejä, mutta nyt kurkussa kaivertaa taas. Harmillista että syksyn kolmas röhätauti iski sunnuntaina. Yritän olla masentumatta vaikka terveys pettää ihan eri tavalla kuin pitkään aikaan. 

Onneksi listalla on suolahoitoa, manikyyriä ja pedikyyriä ja kasvohoito (kaikki kolme eivät tietenkään kuulu perushoitoihin). Alkoholiton Baltica olutlaatikkokin on jo auton perässä.

Olen onnistunut myös tekemään muutaman hienon animaatio-dian power point -esitykseen, jota valmistelen. Sen verran olen vielä hakusessa että jokaiseen diaan pitää tehdä määritykset erikseen, mutta kuitenkin. 

Harmillinen takaisku on se että Siltaa ei voi katsoa Virossa - kun ollaan Yle Areenan mukaan ulkomailla. 

    
                                       Salaperäistä on sateessa ja myrskyssä marraskuisena päivänä. 

  
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Vanhanaikaista kodinhoitoa