Kaari ja lihapata

Maarit ja Elisa tulivat taas Suomeen, Maarit ensin opiskeli, oli kanssani teatterissa ja uimahallissa - hän ui ja minä harrastin vesijuoksua perjantai-aamuna. Elisa ja Jukka saapuivat perjantai-iltana myöhään. Lauantaina lähdimme naisporukalla katsomaan uuteen kauppakeskus Kaareen joulupukkia. Olimme Maaritin kanssa vähän huolimattomasti lukeneet Kaaren mainosta - ei joulupukki ollutkaan siellä. Aika rauhallista oli uudessa kauppakeskuksessa. Teimme vähän mutta hyviä ostoksia. Muutama joululahjakin tarttui mukaan.

Saa nähdä miten kauppakeskus pärjää. Alle 10 kilometerin päässä meiltä on keskustan kaupat, Iso Omena, Jumbo, Sello, Kaari ja Myymanni. Kelpaa sitä käydä ostoksilla, siihen tarvitaan auto ja paljon aikaa ja rahaakin.

Olen taas harrastanut ruoanlaittoakin joulukorttien tekemisen ohella.


Tarjolla oli lihapataa - kaikki joulun maut samalla kertaa ja marinoituja punajuuria kermaviili-aurajuusto-kastikkeen kera. Punajuuret keitettiin ja pilkottiin. Marinadiin sekoitettiin öljyä, sitruunamehua, persijaljaa, makeaa chilikastiketta ja runsaasti persiljaa. Aurakastikkeessa on runsaasti persiljaa. On hyvää. Lihapadan, johon käristin hyvää porsaan lihaa pekonin kera lisäsin lanttua, sipulia, paprikaa ja omenaa. Luumuja on laittanut koska emme erityisemmin pidä niistä.

Ensimmäiset joulutortut teit omena-kanelitäytteellä. Onnistuivat hyvin ja yritin olla välittämättä hakaristi-tortuista. Ruotsalaiset ovat keskineet että leivomme sellaisia.

Joulukortteja saimme Elisan kanssa aikaan aikamoisen määrän. Tuskinpa enää minunkaan tarvitsee niitä lisää tehdä. On tosihauskaa puuhaa. Lisää tekemisen riemua kun on paljon kauniita papereita ja muita tarvikkeita. Skräppäystarvikkeet käyvät korttienkin tekemiseen.


Harmitti kun tarjolla oli aika kehnoa teatteria. Ranskalainen Sebastien Thiery on ansioitunut näytelmien kirjoittaja ja näyttelijä. Ovista ja ikkuinoista oli kyllä hyvin köykäinen tarina. Eikä se hyvistä näyttelijöistä Kirsto Salminen ja Katarina Kaitue ja hyvästä ohjaajasta Arto af Hällström hyväksi muuttunut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Huippuosaaja