Kimppakahvit whatsappissaJoin tänään iltapäivällä klo 14 kahvit kakkupalan kera yli kymmenen kaverini kanssa. Emme rikkoneet lakeja emmekä suosituksia. Jokainen nautti kahvit – useimmat yksin – kotonaan, mutta laitoimme whatsappiin kuvan kahvimukistamme ja kerroimme minkä kera kahvi tuli nautittua.

Perustin virallisena karanteerin alkamispäivänä whatsapp-ryhmän johon kutsuin Pitäjänmäen Eläkkeensaajia, jotka käyttävät whastappia. Haastoin eilen kaikki ulkoilemaan vähintään puoli tuntia ja tänään juomaan kimppakahvit.


Meillä on ollut jo pari vuotta neljän ystäväni kanssa Hoivarinki -ryhmä whatsappissa. Ryhmään pitää kertoa ennen kello kymmentä mitä kuuluu. Useimmiten kommentoimme säätä, kerromme mitä aiomme tehdä tai otamme kantaa johonkin ajankohtaiseen asiaa. Tärkeintä on, että näin tiedämme  ystävien asioiden olevan kohdallaan.

Välillä meillä on asiaa toisillemme pitkin päivääkin. Meillä on suunnitelma sen varalle, jos joku meistä ei lähetäkään aamuviestiä. On soittovuorot ja suunnitelma mitä sitten jos soittoon ei vastata. Olemme saaneet lähiomaisiltamme yhteystiedot, tiedämme jopa kenellä on avain itse kunkin asuntoon.      

Muutaman kerran on joku meistä ”nukkunut pommiin” tai kännykkä jäänyt iltamenon jälkeen äänettömälle. Aika nopeasti tilanne on normalisoitunut ja viesti unikeolta on tullut kaikille.

Tänään olen opetellut myös videopuhelua whatsappin kautta. Vielä en ole harjaantunut niin paljon että voisimme joukolla keskustella samaan aikaan. Mitä pitemmälle tämä karanteeri jatkuu, sitä varmemmin on opeteltava etäopetuksen kautta uusia tapoja pitää yhteyttä. Whatsappin hyvä puoli on myös se että sen käyttö on ilmaista.

Varmaan on meitä karanteerilaisia, jotka jopa pelaavat nettipelejä ystäviensä kanssa ja osaavat mitä vaan. Ei voi kuin olla kiitollinen tyttärilleen ja heidän lapsilleen jotka ovat vuosien varrella kannustaneet ja välillä melkein pakottaneet minut opettelemaan puhelimen ja tietokoneen monipuolista käyttöä.  
 
Ihan tavalliset puhelutkin ovat tärkeitä. Ja tekstiviestejä voi lähettää ei-älypuhelimista. Tämän hieman epätodellisen tilanteen jakaminen muiden kanssa on ainakin minulle tärkeää. 

Ei siivotakaan koko ajan jaksa. Vaikka olenkin itsestäni ylpeä, kun olen pessyt muutamia kotini pieniä ikkunoita. Maisema muuttuu merkillisellä tavalla selkeämmäksi kun ikkuna on pesty.                                            Tyhjä Kehä I 18.3.2020 klo 17

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS