Joulu on tulossa

Kävimme tänään Elisan kanssa Varistossa Sinellissä. Tietysti siellä niin kuin kaikissa muissakin kaupoissa on menossa alennusmyynti. Me päätimme varautua jouluun. Hankimme lahjapaperia ja tarvikkeita joulukortteihin. Jouluhan on tulossa. Totta kai voitte väittää että siihen on vielä aikaa ja oikeastaan elämämme joulun aikaa parhaillaan. Jos nyt tekisi joulukortteja valmiiksi joulua 2014 varten, veisi itseltään sen ilon mitä korttien tekeminen tuottaisi marras-joulukuussa 2014.


Sen sijaan päätimme että kudon (tai neulon) Elisalle pitkän huivin johon tehdään huppu. Tanskassakin on kylmä ja erityisesti on aamuisin kylmä kun Elisa polkee pyörällä parin kilometrin päähän asemalle.
Lupasin myös yrittää saada aikaan huovutetun tonttulakin - toinen lanka on sitä varten. Lakilla on yhtä kiire kuin joulukorteillakin.


Huovutettava lanka on kuvassa etummaisena. Kävimme Oulunkylän Lankamaailmassa. Saimme myyjänkin apua kun sitä itsepintaisesti halusimme ja odotimme. Minusta on kaikesta huolimatta hauskempi käydä pienessä lankakaupassa, jossa myyjä palvelee koko ajan.

Suosikkini on Tapiolan Heikintorilla Neuletikki. Mutta saapa nähdä kuinka kauan eläkeikäinen Eeva liikettään jaksaa pitää. Kaikkein selkeimminhän tämän vanhenemisensä huomaa siinä miten saa aikaan paljon vähemmän kuin aikaisemmin.

Jouluna kaikki meni hienosti kun Maarit ja Elisa auttoivat. Joulupäivä oli erilainen kun oli uusia vieraita. Maaritin perheen lisäksi kylässä olivat heidän ystävänsä Sanna ja Pasi. Ruokaa oli riittävästi ja se oli hyvää. Erityisen hauskaa oli kun pelasismme Alias peliä. En ole aikaisemmin pelannut, muilla kuiin Enskalla ja minulla oli kokemusta runsaasti ja pelin kulku oli sen mukaista: nopeatempoista, hauskaa ja totista kilpailua.

Kun jouluaattona Kaisulla, Maaritilla ja minulla oli melkein samanlaiset punaiset mekot halusimme että Jukka ottaa meistä valokuvan. Kuvaaja halusi kuitenkin että olisimme polviseisonnassa jotta hä nsaisi kuvaan oikean perspektiivin. Ja me naiset teimme työtä käskettyä.
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen