Ihana joulu

Maaritin ja minun jouluvalmistelut ovat sujuneet hyvin. Tekemästäni työlistasta on ollut suuresti apua, vaikka välillä olen huomannut että lanttulaatikoiden tekeminen ja paistaminen puuttui kokonaan. Ja moni työ on vaihtanut päivää, mutta kaikki on taatusti valmista huomenna ajoissa.

Elisa ja Matias käärivät yhdessä hankkimiaan lahjoja innolla meillä iltapäivällä. Elisa ja Enska koristelevat kuusen. Elisa oli ennakoinut tulevaa ja kirjoittanut kaikkii pahveihin johon sähkökynttilät on kiedottu ohjeen tulevaa vuotta varten. "Aloita tästä2013":Ohje helpotti kynttilöiden laittamista.

Elisa kertoi että hänen koulutoverinsa kotona oli joulukuusessa ollut koristeita elämän varrelta. Meiltäkin löytyy koristeita vuosien varrelta. 

Tämän joulun lempikukkani on kerrottu valkoinen amaryllis. Hankin omani Pitäjänmäen Eläkkeensaajien jouluretkellä kun kävimme Mäntsälässä Joulumaassa jonka sikäläisen maatalousalan oppilaitoksen oppilaat rakentavat joka vuosi vanhoihin kasvihuoneisiin. 


Vielä on keitettävä sekahedelmäkeitto, jota tarjoan aattona puolelta päivien joulupuuron kanssa. Perunalaatikon perunat on pesty, mutta ne on keitettävä ja kuorittava kuumana, survottava ja laitettava imeltymään yöksi. Uusi ohje että kattila kannattaa laittaa paikkaan missä on lattialämmitys. En ole vielä ihan varma onko lämpimin paikka takkahuone, missä Jukka ja Maarit nukkuvat vai pesuhuone. 

Oikein hyvää joulua kaikille!!!! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Huippuosaaja