Tanska-arkea

Toinen päivä joulukuuta ja toinen päivä Lyngbyssä. Olen täällä kolmatta kertaa ja on ihana huomata että löydän talosta asiasta suhteellisen hyvin ja ulkonakin osaan liikkua melko hyvin. Talvi ei ole vielä kärkkymässä tänne. Haravoitavaa olisi pihoilla ja kujilla vaikka kuinka paljon.


Tämä tammi on Pokkisen pihan lehtien alku ja juuri. Tammenlehtiä on käytännössä kaikkialla, etu- ja takapihalla, autotallikatoksessa ja kadulla. Täällä kiinteistön haltijan on pidettävä katuosuutensa siistinä. Taidankin huomenna vähän siistiä katuosuutta.

Huomenna on tiedossa vierailu Suomessa asuneen tanskalaisrouvan luona. Maarit on tutustunut Marie-Louiseen uimahallilla. Maarit oli kysynyt jotain tanskaksi ja rouva vastasi hänelle suomeksi. Kävin tänään lenkilläni katsomassa missä hänen kotitalonsa on.

Olen ehtinyt pestä ja silittää pyykkiä, tehdä spagettilaatikkoa ja porkkanakeittoa, kirjoittaa vähän Pekan tarinaa ja käydä lenkillä ja lukea. Luen Asko Sahlbergin Herodesta. Romaanissa on lähes 700 sivua. Tiukkaa kerrontaa. On oltava koko ajan tarkkana, jotta edes jollain lailla pysyy kärryillä kenestä puhutaan. Henkilöitä on paljon ja heillä monimutkaiset Raamatun aikakauden nimet. Välillä koen itsekin olevani Roomassa vaelteleva nuorukainen, joka punoo juonia veljensä syrjäyttämiseksi isän vallan perijänä. Ensin Sahlberg kirjoitti tiivistunnelmaisia, ohuita romaaneja. Nyt yksityiskohdat ovat tarkkoja ja sanoja ei ole säästelty. Taidokasta työtä. Saa nähdä mikä on Asko Sarkolan valinta loppuviikolla.

Olemme jonkin verran Elisan kanssa laittaneet heidän kotiaan joulukuntoon. Olemme jo syöneet tänään pelkästään joululautasilta - samanlaisilta kuin meillä kotona.

Kärpässienet kuuluvat Tanskassa joulukoristeisiin 
  
 
Elisa on ollut niin kiltti tyttö, että tonttu on käynyt molempina päivinä laittamassa joulujuttuja Elisan joulusukkaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Huippuosaaja