Pimeyden ytimessä

Elisa kummastelee pohjoista valoa. Välillä kuulaan kauniita aamuja, jolloin aurinko nousee punertavalta taivaalta ja lupaa kaunista ilmaa. Parin tunnin päästä on kuin pimeys laskeutuisi kaiken ylle. On tulossa sade. Onneksi nyt ei ole satanut muutamaan päivään, sen sijaan on pakkasta ja tiet ovat välillä olleet kuuran peitossa.

Perjantaina laitoimme minun autooni talvirenkaat. Minä tosin vain kannoin talvirenkaat montusta pihalle ja pesin kesärenkaat ja raahasin ne takaisin monttuun. En osaa millään tavalla auttaa Enskaa. Eilen Kent ja Enska vaihtoivat Kaisun auton renkaat. He osaavat hoitaa homman yhdessä.

Viikonloppuna on ollut kirjamessuja ja halloween juhlia ja hirvipatalounas. Kirjamessuilla oli paljon väkeä, paljon kirjoja ja paljon kirjailijoita puhumassa. Tärkeintä oli että tapasin muutaman tutun, sain ostettuja joululahjakirjoja.

Lauantai-iltana olin mukana Karlan ja hänen viiden ystävänsä halloween-juhlissa Viikissä.


Sunnuntaina meille ilmestyi pieni noita ja isompi noita. Hirviökin tunkeutui ovesta sisään. Kerttu kauhistui niin paljon, että hirviö muuntautui tavalliseksi Matiakseksi hyvin nopeasti. Ja ruokapöydässä olikin sitten tavallisia ihmisiä.

Kunnallisvaalien paras tulos oli se, että perussuomalaisten määrä Helsingissä ei kasvanut tavattoman suureksi. Demareitten alamäki oli hieman yllättää. Kun on lukenut Demokraatti -lehteä kuukauden, on pakostakin alkanut uskoa että hyvin menee.

Hyvin tai oikeastaan erittäin hyvin meni Veeralla Pirkkalassa. Mahtava äänisaalit ja paikka demareitten kärjessä. Olemme saaneet sukuun poliitikon - valitettavasti naimakaupan kanssa, mutta kuitenkin. Olemme ylpeitä ihanasta Veerasta! Onneksi olen kuulunut fani-klubiin jo tähänkin asti.
Olen leiponut lihapiirakkaa ja lähden nyt viemään sitä Matiakselle. Samalla olen uhannut pitää tupatarkastuksen. Hain eilen hänen likaiset lakanansa ja palautan ne nyt puhtaina. Mummi ei ole aiha pelkästään kiva!!!!

Tänään olin aamupäivällä joogassa ja iltapäivä meni levätessä ja lukiessa Arne Nevanlinnan mainiota Varma-romaania. Sen jälkeen tutkailin Nokian ja Pielaveden historia-teoksia. Saan onneksi kasaan vähitellen erilaista tietoa esivanhempiemme elämänpiiristä. Kansallisarkistossa odottavat tiedot isoisäni Martti Kivisen, hänen veljensä sekä tätimme Elvin yrityksistä. Jännittävää. Ennätän arkistoon keskiviikkona joten perästä kuuluu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen