Ihmeellinen puhelin

Miten sinä et osaa käyttää puhelintasi, huokaili Matias moneen kertaan tänään. Hän ei ymmärrä että puhelinta mummi osaa käyttää, mutta kun samassa laitteessa on vaikka mitä ominaisuuksia, tahtovat taidot loppua. Nyt on kaikenlaisia reittitietoja ja valintamahdollisuuksia.
Musiikkiakin latasin Spotifysta lisää. Se kummallista miten nopeasti kyllästyn samojen kappaleiden kuuntelemiseen Ilmeisesti musikaaliset kyvyt ovat vajavaiset. En koskaan opettele ulkoa laulujen sanoja Ihastelen kun moni osaa konserteissa kaiken kuulemansa.
En kyllä osaa niitä kirjojakaan siteerata joita luen. Ulla-Leena Lundbergin Jää on perinteinen kertova romaani. Siinä nuori pariskunta tulee Ahvenanmaalle pienelle saarelle, koska nuori pappi on saanut sieltä työpaikan. Pappi hurmaa seurakuntansa jäsenet välittömyydellään. Topakka vaimo lypsää lehmät, hoitaa ison talouden ja pitää ensin yhden ja hieman myöhemmin toisenkin tyttäräensä kurissa ja järjestyksessä. Pappi suorittaa pastoraalitutkintoaan ja epäilee uskonsa aitoutta moneen kertaan. Romaanin lopun traagiset tapahtumat tuovat tarinaan ulottuvuuksia, jotka johdattavat pakosta miettimään elämän rajallisuutta.
Huomenna loisien ja mäkitupalaisten ja torppareiden jälkeläinen aikoo mennä Kansallisarkistoon tutkimaan missä Pielaveden esi-isät ja -äidit ovat asuneet.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen