Le Coq - taistelu ravintolasta Arena-näyttämöllä


Michelin-tähti on menetetty, asiakkaat ovat kaikonneet, velkojat kolkuttavat ovella, raaka-aineita ei ole, koska tavarantoimittajat ovat menettäneet uskonsa yrityksen maksukykyyn. Vuosikymmeniä sitten isältä peritty ravintola on tuhon oma. Vaikka minkäänlaista valoa ei ole näkyvissä Le Coq-ravintolalla, ei sen omistaja halua antaa periksi.

Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämö on entinen huippuhieno ravintola. Kaikki on rapistunutta, niin ympäristö, keittiö kuin henkilökuntakin. Oikeastaan jäljellä on vain ravintolan omistaja Maximilian von Salmi (liikuttavan huvittava Jouko Klemettilä) ja hänen äitipuolensa (aina yhtä hauska ja viihdyttävä Eija Vilpas). Uskoa tulevaisuuteen on pakko pitää yllä.

Selviäähän sekin mikä ravintolan on tuhonnut. Itsekäs ja täysin ammattitaidoton ruokakriitikko lahden takaa (mainio Riitta Havukainen). Yhden naisen käsissä on ollut ravintolan kohtaloa!

Hetken jo tuntuu että kaikki muuttuu. Ravintolaan ilmestyy nuori mies, aito milleniaali puheineen, elkeineen ja taitoineen (roolissaan täydellinen Jarkko Niemi).  Viimeistään siinä vaiheessa kun ravintolaan ssapastelee Maximilianin velipuoli ulosmittaamaan perintöään, on sotku täydellinen ja sitä sitten setvitään milloin ripaskan, Katinkan, rottasodan ja topakan lakinaisen voimin.  

Timo Kahilaisen ja Heikki Vihisen Le Coq – taistelu ravintolasta on kohtalaisen hyvää kotimaista viihdettä. Heikki Vihisen ohjauksessa näytelmässä on hitunen kummelimaista menoa, mutta moni asia varmaan menee paremmin perille iäkkäämmille katsojille kuin nuorille.

Hieman juohevampaa ja uskottavampaa taistelu ravintolasta olisi voinut olla. Mutta hyvä näinkin. Ilahduttavaa, että tarjolla on suomalaista farssia/komediaa. Ei ruoanlaitto ihan niin helppoa ole, mitä äkkipäätä luulisi – saati sitten Michelin-tähtien saaminen.


                                         Eija Vilpas ja Jouko Klemettilä
                                           
                                                 Jarkko Niemi
                                                             Valokuvat Jaakko Vuorenmaa
                     

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen