Olen pitskulainen

Hesarissa kerrottiin tänä aamuna siitä miten moni eläkkeellä jäävä muuttaa pois pääkaupunkiseudulta vaikkapa Hämeenlinnaan, Lahteen, Heinolaan, Saloon jne. Toisaalta väitetään että jos ei ole muuttanut kodistaan muualle 70-vuotiaana, jämähtää paikoilleen.

Enska välillä pohtii että eläkeläisiltä pitäisi kieltää asuminen Helsingissä. Vapautuisi paljon asuntoja ja halvempien asuntojen ansiosta eläkeläisille jäisi rahaa maksaa tarvitsemistaan palveluista. Olen nyt 70 enkä ole muuttoaikeissa. Minä haluan asua siellä missä edes toinen tyttäristäni perheineen asuu siedettävän matkan päässä. Huomasin senkin taas eilen miten kätevää on kun asumme lähellä lentokenttää.

Maarit oli koulutuksessa perjantaina ja jäi tänne niin että lähti kotiin lauantaina illan suussa. Olimme lauantaina aamupäivällä Mäkelänrinteen uimahallilla. Vesijuoksin pitkästä aikaa ja kun tänään kapusimme Malminkartanon mäelle, oli jaloissa yllättävää jäykkyyttä. Eli vesijuoksusta on hyötyä!


Karla järjesti kavereineen eilen halloween-juhlat. Laitoin perjantaina keittiöön oranssin värisen maton ja tarkoitus oli käyttää halloween lautasia ja oranssisia kynttilöitä ja lautasliinoja. Aika monesta paikkaa katselin lautasliinoja ja kynttilöitä. Vihdoin ja viimein poikkesin Malmin Tiimarissa ja sieltä löytyi vaikka mitä.

Meillä syödään tulevalla viikolla noitalautasilta. Muutama vuosi sitten Maarit soitti Pekingistä ja kysyi ostanko Sinulle halloween-lautaset ja tietysti vastasin kyllä. Pahoittelen että kuva ei ole ihan oikeassa suunnassa. Aina ei onnistu.Miten me selviydymme jos Tiimari todella lopettaa. Jääkö jäljelle vain Tiger, jota ei ole täällä meidän lähellä. En jaksa mennä uuteen Kaaren kauppakeskukseen ja opetella siellä kaikki samat liikkeet mitä jo nyt on ulottuvillani Sellossa. Käsittämätöntä mistä hankin edulliset askartelutarvikkeet ja monet muut asiat, jos ei vuodenvaihteen jälkeen ole Tiimaria. Käyn toki välillä Sinellissä - etenkin skräppäystarvikkeet ja monet joulukortteihin liittyvät jutut ostan sieltä.

Toisaalta kerrotaan että kauppa on vaikeuksissa ja viimeistään nettikaupan jatkuva kasvu nujertaa kaupat ja silti syntyy uusia ostoskeskuksia. En ihan pysy perässä ja samalla onneksi oma rohkeuteni hankkia tavaroita netin kautta on kasvanut.

Olen menossa keskiviikkona Itä-Helsingin Eläkkeensaajien vieraaksi. Pitäisi puhua kirjoista - niin olivat jäsenet toivoneet. Alan vähitellen koota ajatuksia tästä rannattomasta aiheesta. Powe point esitystä en aio tehdä.  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Huippuosaaja