Koukussa viiteen sarjaan

Kun joku kysyy miten ehdit kaikkea, miten ehdit lukea niin paljon ja käydä teatterissakin, vastaan että aikaa jää varmaan sen takia etten katso televisiota. Enhän minä katsokaan. Oikeammin en ole katsonut, vaan nyt kason.

Tänään minun pitää klo 21 katsoa Enskan kanssa yhdessä Boardwalk Empire - lienee kolmas tuotantokausi. Eilen katsoimme Bossin toisen tuotantokauden ensimmäisen osan.

Tänä iltana tulee myös Silta - toisen kauden viides osa. Ja tiistaina alkaa Downton Abbeyn neljäs kausi. Kirjahyllyssä odottaa Mad menin viides tuotantokausi katsojaansa.

Miten tässä näin on käynyt. Ensin löysin ihanan kartanosarjan - ensimmäinen osa oli melkein lopuillaan, mutta onneksi kaikki ohjelmat näytettiin uusintana ennen kuin toinen kausi alkoi. Näin se varmaan meni. Minusta sarja on tehty huolella ja rakkaudella. Yllättäviä käänteitä tapahtuu sopivasti.

Sain Kaisulta lahjaksi Vallan linnakkeen ensimmäisen kauden ohjelmat. Toisen kauden ohjelmat oli pakko ostaa ja loput katsoa suorana. Vallan linnake on suosikkini - niin hyvä ettei sitä osaa edes kuvata. Koko ajan odotin Tanskassa niin viime syksynä kuin tänä kesänäkin että olisin tavannut sarjan henkilöitä, mutta olivat varmaan töissään.

Silta oli tältä pohjalta pakko katsoa. Olinhan ajanut siltaa pitkin viime kesänä. Vasta tv-sarjasta näin että silta on kaareva. Pitäisi päästä ajamaan uudestaan ja mieluummin illalla, jotta valot näkyisivät hienosti.

Boardwalk Empireä katson päähenkilön Nuckyn kenkien takia. Miten voi miesten kengät olla kauniit ja tyylikkään. Ei haittaa vaikka vesi huuhtoo niitä. Kenkien pitäjä ei ole yhtään viehättävä eikä kaunis, tyylikäs neilikkansa kanssa, mutta seurattava vain on mitä tapahtuu.

Bossin katsomisesta aioin jo luopua, mutta haluan seurata sitä Enskan kanssa. Monella tapaa Boss vahvistaa Vallan linnakkeen kuvaamaa poliittista juonittelua. Ei mikään ole sitä mitä julkisuus kertoo. Näin se vaan on!

Mad men -sarjalla on oma paikkansa sydämessäni. Ei mainostoimistojen meno ihan kamalasti poikennut lehtitalojen ja ylen puuhasta. Enhkäpä Ylessä poltettiin tupakkaa vähemmän ja meidänhän ei niin kamalasti muka tarvinnut piitata asiakkaista. Tosi asiassa poliitikoty hääräsivät ja esittivät mielipiteitään ohjelmaneuvostoisssa. 1970-luvulla alueradioillakin oli oman neuvostonsa.

Lehtolan Markun kanssa toimitimme sarjaa "Kuka käyttää valtaa Uudellamaalla". Sen tiimoilta kävin haastattelemassa mm. SYP:n pääjohtajaa, silkkipuvussaan huseeraavaa Mika Tiivolaa. Hänellä ei oman käsityksensä mukaan ollut minkäänlaista valtaa!!!! Mutta sarjan ohjelmat olivat sen verran kriittisiä että Uudenmaan alueradion ohjelmaneuvosto lopetti ohjelman.

Todellisuutta on se että ikkunat on pesty ja lehdet haravoitu pihalta. Kukkasipulit on istuttamatta, mutta sen viikolla kun ilma lämpenee. Malminkartanon mäellä oli tänään väkeä ja aurinkoa.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Huippuosaaja