Pyhäin päivää

Eilen leivoin taateli-sydänkakun ja vadelmamuffineita - molemmat uusia, mutta hyvänmakuisia ja kohtuullisen hyvännäköisiä tuttavuuksia. Eilen söimme tanskalaista kalaa ja tänään pronkäristystä - siihen lipsahti liikaa kertaa, mutta ei sitä ollut pakko lapioida lautasella.

Nyt olen havaravoinut ja leikannut ylimääräiset ruohotkin pois kadulle menevän tien molemmilta puolilta. Enää on istuttamatta takapihan kukkamaalle kukkasipuleita. Sireeneistä ja jasmiini-pensaasta tulee vielä lehtiä, joten haravoimaan vielä pääsee.

Kävin jo perjantaina ensimmäisen kerran Maunulan hautausmaalla viemässä Heikin = Enskan tyttären Minnan pojan = hautapaikalle kynttilän ja tänään kävimme siellä Enskan kanssa. Kävelyä tuli reilut kymmenen kilometriä - oli piristävä retki vaikka kohteena olikin hautausmaa.


Heikin muistolaatta on vasemmalla ja lyhdyssä palava kynttilä. 

Joku oli ilmeisesti tönäissyt lyhtyä niin että takalasi oli mennyt rikki. Täytyy viedä uusi lyhty velä ennen joulua. Väitetään että lyhtyä jopa varastetaan hautausmailta. 

Olen tilannut muutamia pitäjänhistoria-kirjoja. Eilen kahlasin läpi Pielaveden historia kirjaa. Ja tänään on vuorossa Pirkkala-Nokia. Aion Kööpenhaminassa koota yhteen mitä olen sieltä täältä saanut selville. Kaikki on tavattoman hidasta, mutta mielenkiintoista. Odottelen Kansallisarkistosta tietoja miten pääsen käsiksi ns. sotapäiväkirjoihin. Kerron lisää kun tiedän itsekin enemmän. Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen