Tampereen Teatterin Taru sormusten herrasta

Loistavaa, täydellistä, upeaa! Sanat ovat loppua kun J.R.R. Tolkien Taru sormusten herrasta esitys on päättynyt Tampere-talolla. Eikä näytelmän kesto, reilut neljä tuntia ole ollut sekuntiakaan liian pitkä. Yli kolmekymmentä vuotta näin Ryhmäteatterin Tarun sormusten herrasta Suomenlinnan kesäteatterissa, kesto kuusi tuntia.

Mikko Kanninen, esityksen ohjaaja ja Tampereen Teatterin johtaja ryhtyi 2019 tähystelemään teatterilleen väistötiloja, teatteri olisi menossa remonttiin. Pitkään kypsynyt ajatus Taru sormusten herran esittämisestä alkoi vähitellen konkretisoitua. Mukaan saatiin Tampere-talo, Tampereen Filharmonia, Sorin Sirkus ja Teatteri NEO.

Lopulta tarinan runsaudensarvesta valittiin tärkeimmäksi Frodon (loistava Ella Mettänen) tarina. Mieleen jäivät myös Aragorn (Antti Reini) ja Gandalf (Ville Majamaa).  

Tolkien saaga on kertomus hyvän ja pahan taistelusta. Mikään ei esityksessä tapahdu sattumalta, kaikki on viimeistä lavastuksen (lavastussuunnittelu Marjatta Kuivasto) rippusta myöten harkittu tarkkaan. Puvut (Pirjo Liiri-Majava) vastasivat täysin odotuksia. Ja kaiken kruunasi Tuomas Kantelisen säveltämä, Tampereen Filharmonian kapellimestari Ruut Kiiskin johdolla esittämä musiikki. 

Hienoimmin ei syksyn teatterikausi olisi voinut alkaa.  



                                             Frodo (Ella Mettänen) 

  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Huippuosaaja