Helsingin Kaupunginteatteri Arena näyttämö: Yllätysvieras

Helsingin Kaupunginteatteri Arena-näyttämöllä pureudutaan Yllätysvieraan aikaansaamaan sotkujen, mutta myös hyvien asioiden vyyhtiin. Skotlantilaisen Steven Moffatin Yllävieras-näytelmän on ohjannut Milko Lehto. Rempseänä yllätysvieraana on energinen ja puuhakas Sanna Saarijärvi.

Pariskunta (Vuokko Hovatta ja Santeri Kinnunen) on tavannut lomamatkallaan ihan tavalliselta naapurin rouvalta vaikuttavan naisen. Loman viimeisinä yhteisinä hetkinä vaihdetaan yhteystiedot eikä ehdi kovinkaan kauan aikaa vierähtää, kun Elsa tupsahtaa vierailulle. Ongelma tulee pariskunnan silmille hyvin pian. Nopean ”googlaamisen” jälkeen isäntäväki saa selville, että heidän vieraansa saattaakin olla peräti sarjamurhaaja.

Tiedosta huolimatta Elsan karkottaminen pois keskiluokkaisen pariskunnan kodista ei tahdo onnistua millään. Perheessä teini-ikäisten lasten ja vanhempien välit ovat etäiset ja takkuiset. Elsa ystävystyy lasten (Ronja Keiramo ja Jussi Matias Korhonen) kanssa nopeasti. Tietysti Elsa tutustuu myös perheen naapuriin (komiikan hienosti hallitseva Jari Pehkonen), joka hoitaa pihamaansa ja muutkin asiansa pilkun tarkasti ja yrittää ymmärtää kiireistä naapuriaan.        

Farssi etenee soljuvasti, mutta jää hieman junnaamaan paikalleen, kun pariskunta tuntuu hyväksyvän kaiken, mitä heidän ympärillään tapahtuu. Yleensä Arena-näyttämöllä on nähty hieman räväkämpää menoa.



                            Ronja Keiramo, Sanna Saarijärvi ja Jussi Matias Korhonen  

                                           Kuva Janne Mikkilä 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Huippuosaaja