Helsingin Kaupunginteatterin Ilmasta rahaa

Helsingin Kaupunginteatterin ilmasta rahaa on oppitunti Kelan etujen huijaamisesta. Mikko Laine (Pekka Strang) on menettänyt työpaikkansa kaksi vuotta sitten, mutta antaa vaimonsa (Raili Raitala) päivästä toiseen ymmärtää että hän lähtee töihin. Työstähän sekin käy kun pyörittää avustusten hakemisverkostoa. Hakijoina ovat myös hänen haamuvuokralaisensa.

Kaikki pyörii suunnitelmien mukaan, kunnas Laineen oven takana seisoo yhtenä aamuna Kelan tarkastaja (Emilia Sinisalo). Hän haluaa tavata Laineen vuokralaisen. Alkaa melkoinen sotkujen selvittely. Avuksi Laine ”pakottaa” oikean vuokralaisensa (Janne Kataja) ja Erkki-sedän (Kai Lahdesmäki) osallistumaan jälkiensä peittämiseen. Jotta meno äityisi vielä vilkkaammaksi ja äänekkäämmäksi tarvitaan lavalle vielä Heidi Herala, Helena Haaranen ja Sanna Saarijärvi.

Vauhdikkaan farssin salaisuuksia ovat nopeat käänteet ja heiluvat ovet. Ovia suurella näyttämöllä Antti Mattilan lavastamassa tilavassa olohuoneessa riittää. Ohjaaja Sari Siikander on saanut esitykseen tarvittavaa vauhtia ja väärinkäsitysten verkostoja. Toisessa näytöksessä kaikkien taidot ovat huipussaan ja yleisöllä on hauskaa. Eikä suotta, esitys on mukaansatempaava, vaikka juoni ei huippuyllätyksiä tarjoakaan.    

Englantilaisen kirjailija Michael Cooneyn näytelmä Cash on Delivery sai ensi-iltansa 1996. Meillä sitä on esitetty nimillä Ilmasta rahaa tai Puhtaana käteen. Cooneyn näytelmät Munako herra ministeri (2000) ja Ministeriä viedään (2015) ovat olleet Helsingin Kaupunginteatterin ohjelmistossa. Nyt nähtävän näytelmän on kääntänyt Reita Lounatvuori.    


                       Emilia Sinisalo, Heidi Herala, Janne Kataja ja Pekka Strang   

                                        Kuva Otto-Ville Väätäinen                           

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen