Kuin raivo äiti Espoossa

 Kuin raivo äiti paljastaa ja tuo julki sen millainen pienen ja isommankin lapsen äiti voi oikeasti olla. Hanna Vahtikari on rohkeasti päättänyt pudottaa jalustalta äidin, joka kaiken kestää ja sietää, aina vain rakastaa eikä välitä omasta hyvinvoinnistaan yhtään mitään.

Näin esityksen Espoon Kaupunginteatterin Revontulihallissa. Esityksen ensi-ilta oli Musiikkiteatteri Kapsakissa Helsingissä. Vahtikarin kanssa näyttämöllä on muusikko Marzi Nyman, joka on säveltänyt näytelmän musiikin ja rakentanut sen äänimaailman. Pukusuunnittelija Riitta-Maria Vehman on oivaltavasti luonut äidille sopivat asut. Mistä hän on onnistunutkin hankkimaan juuri ne sukkahousut, joita ei saa nopeasti ja kätevästi puettua päälleen, kun on kiire.

Näytelmä on hauska, mutta se on myös hyvin puhutteleva. Monessa kohtauksessa jäin äkkiä miettimään mille oikein nauran. Kaiketi sille kun Vahtikari tempoilee ja riepottelee lasta, jonka päälle pitäisi saada haalarit, villasukat, tumput, huivit, myssyt ja vaikka mitkä kerrosvaatteet, näen itseni äitinä ja isoäitinä. Ei ne vaatteet aina siirry lapsen päälle hilpeästi vihellellen ja rallatellan ja kehuen lasten miten hienosti hän antaa pukea vaatteet.

Rohkea ja rehellinen esitys. Hanna Vahtikari pystyisi varmaan rakentamaan samantapaisen esityksen monista muistakin naisen rooleista. Minun on myöhäistä repäistä äidin roolissa, mutta monella muulla katsojalla varmaan on.   


                                               Merzi Nyman ja Hanna Vahtikari    


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Huippuosaaja