Saiturin joulu Helsingin Kaupunginteatterissa

Juuri ja juuri kaikki näyttelijät mahtuivat loppukiitoksissa Helsingin Kaupunginteatterin Studio Pasilan lavalle. Ilo onnistuneesta esityksestä oli käsin kosketeltava. Jokainen oli hoitanut roolinsa hienosti ja Dickensin vanhaan Saiturin jouluun perustuva tarina sai monen katsojan silmäkulman kastumaan.

Heikki Sankari on ohjannut esityksen, johon hän on tehnyt laulujen sanat yhdessä säveltäjä-kapellimestari Tuomas Kesälän kanssa. Saituri on tehtaan johtaja, joka on hakenut tehtaaseen töihin joukon lastenkodin lapsia, jotka raatavat ”nälkäpalkalla”. Joulu on tulossa ja Saituri tuskailee mitä tapahtuu kun työntekijät saavat vapaapäivän. Lapset haluaisivat, että Saiturikin suostuisi viettämään joulua ja päättävät pelotella itsekästä kitupiikkiä, niin että tämä muuttaisi mielensä ja ymmärtäisi miten hieno asia joulua on. 

Lavalla oli neljäkymmentä ShedHelsingin nuorta näyttelijää. Kaupunginteatteri tekee yhteistyötä ShedHelsinki Säätiön kanssa. Säätiö on ottanut mallia Englannista. Tarkoituksena on että 10-19 -vuotiaat erilaiset nuoret ja lapset pääsevät tekemään joulumusikaalin Kaupunginteatterin ammattilaisten kanssa. Näyttelemisen lisäksi nuoret teatterilaiset ovat myös oppineet laulamaan ja tanssimaan. Näytelmässä on kaksoismiehitys, joten toisessa ensi-illassa ovat mukana toiset 40 nuorta näyttelijää.

Ainoa ammattinäyttelijä oli lavalla Saiturin rooliin ihastuttavalla tavalla paneutunut Eppu Salminen. Pakko on sanoa että nuoret eivät taidoissaan välttämättä paljoakaan hävinneet Salmiselle. Tekemisen meininki oli melkoista. Ja joulumieli taattu niin katsojille kuin esiintyjillekin.


                                                    Kuva Mikko Seger / Moment


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen