Voi veljet! Tampereen Komediateatterissa
                                                                Kuva Leena-Maija Tuominen 

Mikään ei voita kesäteatterissa kunnon farssia. Kun sen juoni on soljuva ja esittäjät osaavat asiansa, on kaikki kunnossa. Näin on tänä kesänä tapahtunut Tampereen Komediateatterissa.

Voi veljet! Tom, Dick & Harry on uunituore brittikomedia. Se on isän ja pojan aikaansaannos. Ray Cooney on tämän hetken tunnetuimpana farssikirjailijoita.  Kumppanikseen kirjoittamiseen hän on tällä kertaa saanut oman poikansa Michaelin. Ray Cooney on väittänyt, ettei hänellä ole mitään sanottavaa; hän tahtoo vain saada ihmiset nauramaan.

Ainakin minut hän sai Panua Raipian ohjaamassa esityksessä nauramaan. Vauhdikkaassa esityksessä tapahtui kaiken aikaa, osaa onneksi ei paatunutkaan katsoja aavistanut ennalta.

Kaikki tapahtui Raipian lavastamassa olohuoneessa. Pariskunta (Jukka Puotila ja Petra Karjalainen) ovat huolella valmistautuneet suureen päivään. Sosiaalitoimiston virkailija on tulossa haastattelemaan heitä. Heidän haaveensa on adoptoida lapsi. Mutta kuten farssissa kuuluukin, kaikki menee pieleen tai ainakin ihan eri tavalla mitä se on suunniteltu.

Tapahtumien mutkistajina ovat Tomin (Jukka Puotilan) omaperäiset veljet Dick (Jukka Leisti) ja Harry (Tommi Raitolehto). Veljekset saavat kaiken mitä tekevät  muuttumaan monimutkaiseksi, aiheuttamaan sekaannuksia ja pahoja väärinkäsityksiä.  

Voi veljet! viihdytti ja viehätti. Esitys oli hyvin hiottu ja rytmitetty. Pakko olio huokaista Voi veljet! mikä esitys.  

                        
                        Tommi Raitolehti, Jukka Leiksti ja Jukka Puotila
                                                           Kuva Harri Hinkka


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen