Aidosti hauskaa

Helsingin Kaupunginteatteri on jo ajat sitten julistautunut kansanteatteriksi. Kansahan haluaa leipää ja sirkushuveja. Ja jälkimmäisten tarjoamisessa teatterilla on merkittävä osa. Etenkin meille vanhemmille naisille - näinhän kaikki kulttuurin käyttöä mittaavat tiedot meille todistavat.

Ihastuttavaa sirkushuvia on tarjolla Helsingin Kaupunginteatterin Areena näyttämöllä. 1920-luvulla amerikkalainen Avery Hopwood kirjoitti lukemattomia komedioita, joita on esitetty runsain mitoin. Otetaan toiset! on tarinaltaan aika tavanomainen. On kaksi pariskuntaa, miehet opiskelukavereita, toisella kaunis, nuori vaimo ja toisella uskollinen hissukka. Toinen juristeista pitää yllä naisten miehen mainetta ja toinen on säntillinen, kotona viihtyvä herrasmies.

Mutta mitä tapahtuu kun kaksi hissukkaa jää keskenään ja he päättävät repäistä ja olla niin kuin muutkin. Kun kaksi kokematonta ryhtyy kunnolla ryyppäämään, farssiksihan kaikki menee. Tällä kertaa vaan tosihauskasti ja tyylikkäästi.

Jouko Klemettilä ja Heidi Herala ovat rooleissaan taitavia, lähes ukomattoman taitavia. Ja tunne siitä että he aidosti myös pitävät esittämisestään vyöryi katsomoon. Yksityiskohdistakaan ei tingitty. Hienoa, hyvää ja huolellista työtä tekivät myös Jari Pehkonen, Jonna Järnefelt, Eppu Salminen ja Vappu Nalbantoglu. Sari Salmela oli onnistunut pukemaan näytelmän naiset oivallisesti.

Vähän meitä ystävättäreni kanssa hämmästytti miten vähän yleisö reagoi. Meitä nauratti paljon enemmän kuin pidättyväistä teatteriyleisöä. Miksi pitää olla niin hyvin käyttäytyvä aina. Miksi ei voi nauraa, kun naurattaa. Onhan näyttelijöilläkin helpompaa kun heidän työnsä herättää vastakaikua.

Coctaileja ei kuitenkaan kannata ryhtyä tekemään jos ei ole asiasta kokemusta!!!

    
Eppu Salminen, Jonna Järnefelt, Jouko Klemettilä ja Heidi Herala. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Huippuosaaja