Syyskokouksissa

Nyt se aika vuodesta kun kaikkien yhdistysten on pidettävä syyskokouksensa, jossa hyväksytään seuraavan vuoden toimintasuunnitelma ja valitaan henkilöt jotka suunnitelmaa toteuttavat. Eilisillalla osui kaksi.

Pitäjänmäki-seuran kokous alkoi kolmella lyhyellä selonteolla: Tanelin päiväkoti jatkaa (lopettamisuhka väistyi), Mätäjoessa elää edelleen taimenia (vesistöihmiset ovat tehneet paljon töitä), kyläavustaja-hankkeesta. Kyläavustaja-hommaa jäin miettimään. Omakotiyhdistyksellä on kylätalkkari. Muutamaan heistä olen tutustunut. Yksi osaa toista, toinen toista. Saa nähdä millaisia kyläavustajia palkataan - tavoitteena on työllistää pitkäaikaistyöttömiä.

Kokous alkoi kiivaalla keskustelulla siitä onko virallisesti koolle kutsuttu vai ei. Kumma juttu että yhdistysrekisteriviranomaiset olivat hyväksyneet sääntöjen muutoksen, vaikka muutosprosessi ei ollut sääntöjen mukainen. Mutta kokous pidettiin ja poislähtöni jälkeen hyväksyttiin hieno toimintasuunnitelma - josta minä en ymmärrä mitään. En ole pitkään tiennyt sitäkään että yhdistyksellä pitää olla strategia.

Onneksi yli 100-vuotiaalla Pitäjänmäen työväenyhdistyksellä ei ole taktiikkaa eikä strategiaa. On hämmennys ja suru siitä kun nuorempaa väkeä ei saada joukkoon mukaan. Oman huoneiston tärkeinä käyttö taitaa pitkälläkin tähtäimellä olla kirpputori-toiminta. Nieltävä sekin on, Kokouksiin tulee kymmenkunta henkilä. Aina me samat.

Innossani olen siitä että historiasta kohta väittelevä Ilkka Leskelä ryhtyy tekemään yhdistyksen historiaa. Yritämme koota vanhoja asiakirjoja ja niiden parissahan minä viihdyn paremmin kuin hyvin.

Kotikulmilla on tapahtunut koko viikon. Kirjastossa oli vieraana keskiviikkona Matti Rönkä. Ei maltettu puhua pelkästään hänen dekkareistaan. Piti väkisinkin puhua uutisista, mutta hyvin hantlasi kirjailija-uutisankkuri senkin keskustelun.
     

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen