Kulttuuria, kylpylää ja kauppoja

Olen kolmatta päivää Pariisissa Maaritin kanssa. Asumme Maaritin miehen Jukan asunnossa - Jukka lähti työmatkalle kun kuuli että anoppi tulee Pariisiin. Onneksi Tanskassakin on lapsilla syysloma, niin Maarit voi tehdä täältä käsin töitä - eikä onneksi tarvitse koko päivää roikkua tietokoneella.

Olemme shoppailleet oikein kunnolla. Onneksi olen löytänyt mekkoja ja muitakin kivoja vaatteita. Iloinen yllätys oli Villeroy & Bochin "tehtaanmyymälä". Kauneinta siellä olivat French Gardenin joululautaset. Onneksi meillä on aikanaan Amerikasta kiikutettuja jouluastioita.
Tänään olimme Hammamissa, moskeijan kylpylässä. Kaiketi voisi kuvat sitä turkkilaiseksi kylpyläksi.

Olimme eri lämpöisissa höyrysaunoissa, hieroimme ihoomme tummaa saippuaa, pesijä pesi meidät perusteellisesti, joimme välillä minttuteetä ja päädyimme hierottaviksi. Öljyä oli riittävästi joka paikassa. Vierailun kruunasi maittava lounas. Moskeija on parhaat päivänsä nähnyt.

Kylpylässä oli maalaukset hieman varisseet katosta, mutta tunnelma oli kohdallaan.
 Hienoja olivat takani näkyvät ornamentit. 


Minttutee oli hyvää. Sitä sai kylpylässä ja lounaalla jälkiruoaksi. 

Kylpylään ei ollut miehillä asiaa,
mutta ravintolassa tarjoilivat vain miehet.

Kylpylän jälkeen menimme Orengerin museoon. Museo on ollut suljettuna vuosia. Näimme Reirin, Matiseen ja Gezannen ja muidenkin töitä. Museo on rakennettu uudestaan jotta Claude Monetin valtavat 9 lummetyötä ovat saaneet arvoisensa puitteet ja ennen kaikkea että ne on valon suhteen oikein asennettu. Kävelimme Louvren puistossa. Pariisissa on aivan , omanlaisensa tunnelma. Vaikka en ranskan kieltä osaakaan, viihdyn mainiosti. 

Puhtia ei riittänyt kovin kummoiselle kauppakierrokselle. Onneksi löytyi Uniqlousta kaikki mitä etsimme. Julkinen liikenne rer-junineen metroineen ja busseineen pelaa hienosti. Etenkin kun Maarit on taitava niidenkin käyttäjä. Enpä taitaisi uskaltaa lähteä yksin seikkailemaan Pariisin keskustaan. 

Louvren edessä 
  

  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen