Se ensimmäinen kerta

On aika hämmentävää huomata miten paljon on asioita joita ei koskaan eläissään ole tehnyt. Olen muutaman kerran ollut tekemisissä miehen kanssa jolla on frakki päällään ja nähnyt monta kertaa elokuvissa kun mies pukeutuu frakkiin. Yleensä on nainen auttamassa siinä puuhassa. Minusta ei ollut paljon apua, kun


Matiaksesta tuli näin hieno herrasmies. Teekkarilla kuuluu olla haalarit (muutaman merkin olen ommellut minäkin niihin, Maarit vielä useamman) ja tupsulakki sitten vappuna. En tiennyt että killan vuosijuhlassa täytyy olla frakki. Se on hieno. Ihan vähän lyhensin housun puntteja ja liiviä paikoillaan pitävä kuminauha piti myös lyhentää.

Tämä hiihtolomaviikko on vähän kummallinen. Karla ja Kerttu ovat Vierumäellä isänsä , murtsun, Tuomon ja muiden sukulaisten kanssa. On ikävä - olen niin tottunut näkemään heitä usein. Mukavaa muuta on toki tarjolla. Olimme tänä aamuna Kaisun kanssa vesijuoksemassa Mäkelänrinteen uimahallilla ja kuinka ollakaan altaassa oli Mikko. Oli hauska vaihtaa kuujlumisia pitkästä aikaa.

Huomenna olen menossa Koistisen Raijan kanssa syömään ja Teatteri Jurkkaan katsomaan Hyvää yötä äiti näytelmää. Raijankin lapsenlapset ovat Vierumellä ja niin meillä on ylellisesti aikaa myös itsellemme!!!

Ajatukseni ovat viikkokausia olleet Pielavedellä, mistä isäni suku on kotoisin. Minkä takia vähän yli 20-vuotias nuori mies muuttaa Hartolasta Pielavedelle? Miten selviytyy nainen kolmen aviottoman poikansa kanssa piikana, miten pappilan piian ja rengin lapset pysyvät hengissä nälkävuosina. On ylellistä keksiä selitykset itse, mutta jotain totuutta ja uskottavuutta niissäkin pitäisi olla.


Kuvassa on isoäitini eli isäni äiti Ida Tossavainen, todennäköisesti vasemmanpuoleinen. (Tiiti korjaa jos olen väärässä)

                                   
                                 Varkautelaisten lottien joukossa on tätimme Elviira synt. 1923


                                                                                   Toivo ja Kerttu Packalén 1941
                                                                              tätini ja hänen miehensä, kummejani

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen