Raakaa tiramisua ja pikanttia uunilohta

Innostun minäkin kertomaan ruoista, kun Elissa kertoo millaisia ruokia hän valmistanut. Meillä oli pääruokana pikanttia uunilohta ja bataatti-perunamuhennosta. Uunilohessa on aurinkokuivattuja tomaatteja, kaprista ja Valion mustapekka-kermaa. Jälkiruoaksi söimme tiramisua. Tein sitä ison kulhollisen kun oli tarkoitus että Kaisun perhe tulee huomenna syömään. Kaisu on kipeäää eivätkä pääse, niin me Enskan kanssa söime heti tuoreeltaan tiramisua päivällä ja nyt illalla uudestaan.


Tiramisu on aina hyvää - etenkin kun tarjoan sen tästä Maaritin taannoin Amerikasta tuomasta hienosta astiasta. Iltaleivät oli päällystetty graavilohesta, punasipulista, ranskankermasta, ruohosipulista ja mausteista tehdyllä höystöllä.


Päivällä kävin hiihtamässäkin. Oli kohtuullinen keli. Väkeä oli Talin laduilla aika paljon, mutta onneksi kovin moni heistä ei päässyt ohitseni. Nyt kun olen käynyt hiihtämässä useamman kerran, tuntuu hiihto sujuvan paremmin. Olen aina pitänyt hiihdosta. Muistan miten onnellinen olin kun Maaritin syntymän 19.12. jälkeen pääsin uudenvuodenpäivänä hiihtämään. Meille tuli vieraita, jotka hoitivat vauvaa. Olen hiihtänyt silloin samoissa maisemissa Mätäjoen varrella mitä nyt tein menneen viikon tiistaina. Asuin 1966 - 1967 Kannelmäessä Tanotorventiellä ja nyt kirjoitan kolumnia Tanotorveen.

Suuren osan päivästäni on nielaissut teekkarin pyykkien peseminen. Ensimmäistä kertaa Matias pyysi minua pesemään pitovaatteita - kuulema melkein kaikki vaatteet ovat likaisia. Ilmeisesti oli pesemättä ennen matkaa, matkan aikana ja matkan jälkeen pidetyt vaatteet. Nyt urakka on melkein tehty, mitä nyt vielä on muutamia vaatekappaleita kuivumassa.Kommentit

  1. Peseekö Matias ikinä omia pyykkejään? Ohan sillä iki oma pesukonekkin kämpässä! Ylellistä.

    VastaaPoista
  2. Olen nähnyt pyykkejä kuivaustelineessä Matiaksen kämpässä, joten uskon että hän joskus pesee pyykkiä itse. Mutta pyyhkeet ja lakanat mummi pesee aina.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Huippuosaaja