Porkkanalaatikko ja piparkakkukakku

Nyt minulla alkaa olla turvallinen jouluolo. Olen laittanut pakastimeen talteen porkkana-laatikko-laatikot. Jääkaapissa on vetäytymässä taatelikakku ja piparkakkukakku. Muutama joulutorttu odottaa myös syömistä. Kakun ehdimme syödä ennen joulua, mutta vanhan tavan mukaan olen ne kuitenkin tehnyt.
Kohta alan tosissani suunnitella joulun syömisiä. Joulukortit on kirjekuorissa valmiina postiin vietäväksi ja joululahjojakin on ostettu aika paljon. Eilen olin Sellossa pikaisilla ostoksilla Matiaksen kanssa. Enpä tiedä kuka on koulinut pojasta hyvää ostosseuraa.


Elisa ja Maarit kertoivat että Tanskassa on satanut tänään koko päivän lunta. Meillä lunta on kertynyt jo näin paljon. Viime talvena lumikasa ulottui työhuoneeni ikkunaan melko pitkälle. Eli kun katsoi ulos näki vain lunta.

Olin tänään lenkillä, osittain kävelin, osittain juoksin. Kadut ovat sohjoisen lumen peitossa, joten eteneminen oli aika hidasta ja raskasta.

Pajulahdelta sain eväitä kaikenlaiseen liikkumiseen. On kyllä hankalin aika vuodesta aloittaa minkäänlaisia reippaita lenkkejä. Toivottavasti lähipäivinä on pakkasta niin paljon että selviytyisin hiihtämään.

Torstaina harjoittelimme Pajulahdella miekkailua.

 
Varusteet olivat asianmukaiset, mutta emme kumpikaan innostuneet lajista. Minua ahdisti kypärä ja se että piti seistä ylväänä toinen käsi takaviistossa ja toinen miekan kahvalla. Hienoa oli kuitenkin että pääsimme kokeilemaan kaikenlaista uutta. Vaikka toisen pistäminen miekalla tuntui merkilliseltä.

Seuraava eli toinen jakso on maaliskuussa. Nyt voi etukäteen harjoitella yhdellä jalalla seisomista. Sen sijaan rasvaprosentti ei varmaan laske joulun ajan ruoilla, jotka tehdään voita ja kermaa säästämättä.

Huomenna aamulla odottaa joogatunti!!!! Ihanaa!!!

Kommentit

  1. Hienoa, että Isäkin innostui kokeilemaan uusia lajeja. Geokätköily oli musta ihan jännää puuhaa, mutta ei kyllä varmasti -20 asteen pakkasella. Keväällä voimme sitten kokeilla uudestaan ja etsiä vaikka Sotkankodon nimikkokätkön Viikin metsistä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen