Lunta, lunta, lunta ja pikkujoulu

Lunta on satanut parin päivänä aikana niin paljon että meille tulevan tien penkat ovat taas täynnä lunta. Eli viime vuotinen painajainen toistuu. Lumi ei kohta taas mahdu yhtään mihinkään. Perjantaina lumityöt hoituiva hyvin, kun Matias tuli iltapäivällä auttamaan.

Karla ja Kerttu olivat meillä yökylässä ja olivat ikionnellisia kun Matias veti heitä ulkona pulkalla. Matias jopa suostui leikkimään "orpotyttöjäkin". Hän oli isoveli ja hänen nimensä on Markus. Minä olen keskisisko, usein nimeni on Sandra, Karla on isosisko (määrää kaiken) ja Kerttu Ruusu-niminen pikkusisko.

Lumen kestää kun meillä on kauniit ulkovalot ja sisälläkin kaikki mahdolliset joulukoristeet - paitsi joulukuusi ja olohuoneen uusista verhoista viimeinen tuli eilen. Kun verhot tuotiin kolme viikkoa sitten, neljästä verhosta yhdessä oli valmiina tahroja ja verhot olivat niin rypistyneet että minun piti silittää ne. Nyt verho oli puhdas ja sileä.

                                                     
                                                     Seimi olohuoneen ison senkin päällä

                                                           Joulusukat takkahuoneessa  
                                                                 
                                         Pitskun eläkkeensaajien tontut mallia 2012
  
                                                                                                              Veranta joulukunnossa. Luntakin on tullut!!!


Tein joulukortteja sekä Kertun että Karlan kanssa. Kerttu teki ainakin kuusi korttia, Karla kaksi kertaa enemmän ja minä vielä paljon enemmän. Eli meillä kaikilla on nyt kortit valmiina.

Nyt minun pitäisi silittää ja pakata. Olemme lähdössä Enskan kanssa Pajulahdelle viideksi päiväksi.
Tulemme kotiin itsenäisyyspäivänä ja siitä eteenpäin voikin sitten turvallisin mielin ryhtyä suunnittelemaan joulua ja ennen muuta jouluruokia.

Pipareita paistoimme tyttöjen kanssa perjantaina. Joulutorttuja olen paistanut kaksi kertaa ja yksi kakkukin tehty ja melkein syöty. Mutta hyvähän on harjoitella.


Kommentit

  1. Kivoja kuvia! Teillä on ihania koristeita.
    Lumitöihin emme ole vielä joutuneet täälä Tanskassa. Minusta lumi on kivaa, koska se heiastaa auringon valoa ja kirkastaa vähän pimeitä aamuja ja iltapäiviä! Ehkä en tykkäisi siitä yhtä paljon jos sitä sataisi jatkuvasti ja se pysyisi maassa monta kuukautta... :D
    Pitäkää hauskaa Pajulahdella!
    Muuten, Joulukalenterisi Jooseppi ja yksi paimenista ovat taitaneet vaihtaa paikkoja; joosepilla on vihreä huppu kun taas paimenilla on sivivalkoinen ja sini-lila huput.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS