Kysy siskoilta Espoon teatterissa

Kysy siskoilta -esityksen kantaesitys oli Turun kaupunginteatterissa syksyllä 2021. Näin sen Espoon teatterissa. Näytelmän motto: ”Jostain syystä naisten hormonijutut ei oo tabuja siks, etteikö niistä sais puhua, vaan siks, että ne on niin kiusallisia, ettei kukaan halua puhua niistä”, koskee jokaista naista ja siinä samalla myös jokaista miestä.

Esitys käsittelee naiseutta ja hormonien vaikutuksia historian ja tutkimustiedon varassa. Oman osionsa saavat hysterian historia, pirullinen PMS, loputtomat ulkonäköpaineet, kuukautiset, äitiys ja vanheneminen. 

Näytelmäkirjailija-ohjaaja Satu Rasila tunnustaa alun perin kirjoittaneensa tekstiä ohjeeksi omalle itselleen, piti kartoittaa etukäteen mitä ikääntyminen tuo tullessaan. Teksti kantoi kuitenkin kokonaiseen esitykseen, johon Susanna Haavisto kirjoitti laulut ja Anna-Mari Kähärä sävelsi musiikin. Kähärä myös huolehtii esityksen etenemisestä pianon takana tukenaan bassossa Sara Puljula.  

Rehvakas ja rempseä esitys tempaisee katsojan mukaansa välittömästi. Välillä tunnelma on hyvin harras, välillä riehakas tai tavattoman hauska. Lavalla loistavat Eija Ahvo, Anna Victoria Eriksson, Susanna Haavisto, Pauliina Saarinen ja Anna-Sofia Tuominen. Esitys on tulvillaan tietoa ja tunteita, tietoa tulvii välillä turhankin runsaasti. Mutta lopputuloksena on tosi asia: hormonien kanssa pärjää ja oppii elämään. Ja siskoilta kannattaa aina kysyä neuvoja ja jakaa heidän kanssaan kokemuksia.

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Vanhanaikaista kodinhoitoa