Ryhmäteatterin Vaellus

Ryhmäteatterissa Anna Krogeruksen kirjoittamassa ja Laura Jäntin ohjaamassa Vaelluksessa pienen seurakunnan työyhteisön tavoitteena on Lapissa tehtävällä vaelluksella virkistyä ja saada eväitä uusien tavoitteiden omaksumiseen. Matkalla ovat mukana omasta asemastaan epävarma kirkkoherra (Pihla Penttinen), ahdasmielinen ja kaiken tietävä kappalainen (Robin Svartström), omiin oloihinsa vetäytyvä suntio (Minna Suuronen), pomoa myötäilevä nuorisotyöntekijä (Santtu Karvonen) ja vt. kanttori, kirkkoherran luuseri-veli (Lassi Alhorinne). Matkalla on mukana myös seurakuntayhtymän työnohjaaja (Sari Mällinen). Hänen tehtävänsä on yhteishengen luomisen lisäksi myös valmistaa mukana olijat tulossa oleviin piispan tarkastuksessa paljastettaviin uudistuksiin.   

Kaikki tuntuu menevän pieleen jo alusta alkaen. Työnohjaaja ei saa minkäänlaista otetta seurueeseen. Kukaan ei innostu Marjutin mielikuvaharjoituksista. Jokainen on linnoittautunut omiin asemiinsa. Kirkkoherra haluaa että heidän retkensä on pyhiinvaellus. Sitä varten hänellä on mukana sukuhaudalta mukaan otettu painava risti. Joukko joutuu sään armoille sumun yllättäessä heidät. Kaiken sotkun keskellä he luulevat että Marjut on joutunut vaikeuksiin erkaantuessaan muusta joukosta.

Vähitellen jokaisen perimmäiset luonteenpiirteet paljastuvat ja jokainen joutuu myöntämään ettei ehkä sittenkään ole sitä miltä ulospäin näyttää. Enemmän kuin seurakunnan työntekijöiden ongelmista on näytelmässä kyse keski-iän mukanaan tuomasta elämän arvioimisesta. Kaikkein huikeimman itsetutkistelun tällä alueella tekee työnohjaaja Marjut – upea Sari Mällisen yksinpuhelu. Siinä missä katsoja ihasteli Mällisen ammattitaitoa, hän ihasteli kaikkien muidenkin näyttelijöiden tarkkaa ja vivahderikasta näyttelemisestä.   

Anna Krogeruksella on taito nivoa monen tuntemista ja kokemista asioista ja tilanteista teräväpiirteinen kokonaiskuva. Näytelmä on taattua Ryhmäteatteri-laatua.  


                          Lassi Alhorinne (takarivi), Pihla Penttinen, 
 Robin Svartström ja                                                  Minna Suuronen, Santtu Karvonen (eturivissä) ja Sari Mällinen 

                                                     Kuva Mitro Härkönen 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen