Helsingin Kaupunginteatterin Minä valitsin sinut

Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä Minä valitsin sinut -näytelmässä kaksi nuorta naista etsii elämälleen pysyvää suuntaa, löytää sen, kadottaa välillä ja päätyy tilanteeseen, missä on tehtävä siihenastisen elämän suurimmat ratkaisut.

Näytelmä perustuu Laura Lehtolan samannimiseen romaaniin. Lehtola on yhdessä Milja Sarkolan kanssa muokannut kirjasta puhuttelevan näytelmän. Milja Sarkolan ohjauksessa kahden naisen tarinasta kasvaa moniulottoinen näytelmä siitä miten suhtautumisemme  kahden naisen rakkauteen ja ylipäätään sateenkaariperheisiin on muuttunut.

Näytelmän alussa arka, mutta kunnianhimoinen Kauppakorkeakoulussa opiskeleva Elisa (Misa Lommi) saa opiskelija-asunnossa asuintoverikseen kirjallisuuden opintojensa kanssaan pitkään askaroineen räväkän Saaran (Wenla Reimaluoto). Vähitellen naiset löytävät toisensa. Mutta perheen perustamisen tiellä on monia esteitä.

Elisan vanhemmat huolehtiva ja hössöttävä äiti (Kaisa Torkkel) ja omissa maailmoissaan työkalupakkinsa kanssa elelevä isä (Unto Nuora) ovat näytelmässä niitä, joiden asenteisiin peilautuvat ennakkoluulot ja lukkiutuneet asenteet erilaisuutta kohtaan. Näytelmän tärkeä henkilö on myös tutkija (Pyry Nikkilä), jolle Saara kertoo elämäntarinaansa.

Näytelmän rakenne on hyvin pirstalemainen, lavasteet vaihtuvat tiuhaan, samoin riennetään kohtauksesta toiseen tarpeettoman rivakasti. Mutta kokonaisuudesta syntyy koskettava kokonaisuus parisuhteen moninaisuudesta ja vaikeudesta. Näytelmä ei ole ryppyotsainen tarina parisuhteen ongelmallisuudesta. Esitys on myös hauska ja elämänmakuinen ja näyttelijätyö erinomaista. 


 


                                         Wenla Reimaluoto ja Misa Lommi

                                            kuna Ilkka Saastamoinen 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen