Lapset Helsingin Kaupunginteatterissa

 Kaikki alkaa kepeästi; kahden naisen ja yhden miehen välienselvittelyä luvaten. Mutta Helsingin Kaupunginteatterin pienen näyttämön Lapset on paljon muutakin. Lucy Kirkwood on palkittu ja arvostettu brittiläinen näytelmäkirjailija. Lapset on esitetty ensimmäisen kerran 2016.

Ohjaaja Johanna Freundlichin loihtimassa esityksessä Rose (Jaana Saarinen) saapuu yllättäen ystäviensä Hazelin (Aino Seppo) ja Robinin (Jukka-Pekka Palo) luokse 38 vuoden tauon jälkeen. Kaikki kolme ovat ydinfyysikoita. Hazelin ja Robinin kodin lähellä on ydinvoimalassa tapahtunut onnettomuus. Hazel on huolissaan ydinvoimalan lähellä laiduntaneista lehmistä, ei ihmisistä, joita onnettomuus kohtaa.

Kun ensin saatu selville mikä on kolmikon suhde toisiinsa ja valotettu millaisia ihmisiä nämä eläköityneet ydinvoimalassa työskennelleet naiset ja mies ovat, päästään kohti sitä miksi Rose on tullut paikalle. Joudutaan elämän peruskysymysten äärelle. Kenen elämä on tärkeää, mitä me välitämme läheisistämme ja kanssaihmistämme. Mikä merkitys on eletyllä elämällä siinä vaiheessa kun sen loppu on vääjäämättömästi lähempänä kuin alku.

Kepeästi alkanut näytelmä saa uusia ulottuvuuksia. Pandemia on jättänyt meihin lähtemättömät jäljet. Ehkäpä se pakottaa meidät hyväksymään näytelmän henkilöiden ratkaisut. Samalla kertaa viihdyttävä ja paljon ajatuksia herättävä näytelmä.    


                               Jukka-Pekka Palo, Aino Seppo ja Jaana Saarinen 

                                                                  Kuvaaja Uupi Tirronen 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Vanhanaikaista kodinhoitoa