Helsingin Kaupunginteatterin Turvamies

                                        Katja Küttner ja Martti Suosalo                                                                                            Kuva Robert Seger

Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä saa ihailla Martti Suosalon näyttelijäntaitoja. Pasi Lampelan kirjoittamassa ja ohjaamassa näytelmässä Turvamies on vain kaksi näyttelijää: turvamies (Katja Küttner) ja turvattava (Martti Suosalo).

Martti Suosalo on rikkaan perheen kuuskymppinen raikulipoika, joka on lähdössä viettämään viikonloppua, tähtäimessä hänen elämänsä nainen. Mutta suunnitelmat muuttuvat kun paikalle tupsahtaa isä-ukon palkkaamaa turvamies. Perhettä on uhattu ja saattaa olla, että pojankin turvallisuus tai jopa henki on uhattuna. Jotta mies malttaisi mielensä eikä livahtaisi pakoon, tarvitaan turvamiehen perusteluja ja välillä jopa fyysistäkin yliotetta.

Eli asetelma on herkullinen: rikkaan suvun perillinen ja tavallinen hyvinkääläinen duunariperheen kasvatti. Mutta näytelmä ei oikein ponnahda siivilleen – ei vaikka Suosalon karisma kestää ja ylittääkin tekstin heikkoudet. Unohtumaton on myös Sirpa Suutari-Jääskön ja Jukka Haapalaisen suunnittelema tanssi, jonka Suosalo ja Küttner esittävät antaumuksella. Kaikesta huolimatta hyvää piristystä koronan hiipumisaikaan.   

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen