Helsingin Kaupunginteatterin Baskervillen koira

 Ei haittaa vaikka tarina Baskervillen koirasta olisi entuudestaan tuttu, niin paljon ennen näkemätöntä taituruutta ja teatterin lumoa on Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämön Baskervillen koirassa. Santeri Kinnunen on kelpo Sherlock Holmes ja Eppu Salminen hitaasti asioihin tarttuva Tohtori Watson. Näytelmän erikoisuutena on markkinoitu kolmea näyttelijää, jotka esittävät näytelmän aikana melkein 40 henkilöä ja yhtä jänistä. Rooleissa urakoivat Emilia Sinisalo, Sauli Suonpää ja Mikko Virtanen.

Näytelmä on pukusuunnittelija Elina Vätön ja hänen joukkojensa taidon näyte. Vaatteet vaihtuvat näyttelijän päällä niin nopeasti, että katsoja ei tahdo perässä pysyä. Lavastus (Katariina Kirjavainen) tukee kaikkea hienosti. Kiitos kuuluu myös äänisuunnittelija Jaakko Virmavirralle.

Viihdyttävän ja katsojan tarkkaavaisuutta edellyttävän esityksen on ohjannut Reita Lounatvuori. Ei voinut kuin ihastella sitä miten paljon esitys oli yllätyksiä tulvillaan.

Brittiläinen kirjailija Arthur Conan Doylen kirjoitti ensimmäiset tarina Holmesista ja Watsonista 1887. Tarinat ilmestyivät sanomalehdissä jatkokertomuksina. Kirjailija oli tuiki kyllästynyt luomiinsa sankareihin ja päätti, että salapoliisikertomusten kirjoittaminen horjuttaa hänen asemaansa vakavasti otettavana kirjailijana. Holmes ehti kuollakin, ennen kuin kirjailija lukijoidensa toiveiden mukaan jatkoi kertomuksia Holmesin edesottamuksista. Baskervillen koira ilmestyi 1901 ja se suomennettiin 1904. Ja vielä siitä riitti iloa.


                            Eppu Salminen, Santeri Kinnunen ja Sauli Suonpää

                                                                    Kuva Jaakko Vuorenmaa 
    

  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Huippuosaaja