Pelle Kansallisteatterin Willensaunassa


Millaista on olla Pellen tytär lapsena ja millaista aikuisena. Kansallisteatterin Willensaunassa Pelle -näytelmän isäs on hyvin persoonallinen isä. Hän haluaisi olla varmaankin suuren sirkuksen pelle, mutta ei ole aivan yltänyt siihen. Niinpä kantaa aa pellen roolia kaiken aikaa mukanaan.

Melli Maikkulan kirjoittamassa ja Kaisa-Liisa Logrénin Pellessä tutustumme isä-Pelleen (hellyttävä Olli Ikonen), itseään etsivään nuoreen naiseen (monitaitoinen ja raikas Anna Ackerman), normi-elämää havittelevaan nuorukaiseen (energinen Tomi Alatalo) ja terapiassa käyvään työttömään Kariin, tv-toimittajaan ja Herkkoon (aina yhtä taitava ja sielukas Jukka-Pekka Palo).   

Tarina on aika tavanomainen. Juuri kun kaikki on menemässä niin kuin kuuluukin, joku tai jokin sotkee koko tilanteen. Maikkulan tarina ei ole kovin yllätyksellinen, mutta monella tavalla hellyttävä. Pelle on hauska näytelmä, mutta se on myös surullinen. Elämä kun on useimmiten vähän hankalaa ja haasteellista, mutta kuitenkin useimmat meistä selviytyvät kaikista tilanteista ehjinä ja useimmiten tyytyväisinäkin.

Pelle antaa toivoa siihen että näin on.                                              Kuvassa Anna Ackerman ja Olli Ikonen
                                                               Kuva Cvijet Miljak

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Vanhanaikaista kodinhoitoa