Millainen katto teillä on

Kaikissa taloissa on katto. Muutaman kerran joku tuttu on kertonut että heillä tehdään kattoremontti. En ole kiinnittänyt asiaan juuri huomiota. Ihmetellyt vain miten kerrotalon katto menee sellaiseen kuntoon että se pitää korjata.

Muutama viikko sitten ovikello soi illan suussa. Ovella seisoi hauskannäänköinen nuori mies joka esitteli itsensä ja kertoi että hän on kattofirmasta. Poika oli sitä mieltä että teidän kattonne saattaisi kaivata kohentamista. Edellispäivänä olimme Enskan kanssa miettineet miten tiilikatolta saa syksyllä pois sammaleet ja kaikki roskat. Roskien poistaminen ja tiilien tarkastaminen on jo monta vuotta ollut nuorimman vävyn tehtävä.

Ei muuta kuin  kellonsoittaja sisälle ja asiaan. Kävi ilmi että Oulussa opiskeleva nuorukainen oli kesätyönään myymässä kattoremontteja.


Kaupat tehtiin ja naapurikin lähti mukaan. Ensin katto puhdistettiin perusteellisesti. Sammaleet saivat kyytiä. Sitten vaihdettiin rikkinäiset tiilet ehjiin ja sen jälkeen katto maalattiin uudelleen.


 

Nyt sitten tähystelen kattoja lenkilläni. On tiilikattoa, peltikattoa, tiilennäköisstä peltikattoa, huopakattokin jossain vilahtaa. Ja ennen kaikkea on värinsä menettäneitä, likaisia kattoja. Niissäkin on varmati rikkoutuneita tilliä, joiden välistä jopa sataa vettä sopimattomiin paikkoihin.

Oli taas kerran ilo seurata työntekoa, jossa tekijä tietää mitä milloinkin pitää tehdä. Kattomiehemme oli kansantaloutta opiskelevat lohjalais-mies. Myyntimies puolestaan tähtää roehtoriksi peruskouluun. Mutta ennen näitä hommia, he ilahduttavat asiakkaitaan uusilla hienoilla katoilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Huippuosaaja