Autokaupoilla

Olen viimeisen kahden viikon aikana käynyt neljässä eri autokaupassa - edellisestä käynnistä olikin yli 12 vuotta. Silloin minut vietiin mersu-kauppaan, jossa minulta pyydettiin mielipidettä tyyliin: onhan hyvänvärinen ja -näköinen auto. Molempiin teki mieleni sanoa ei, mutta ko. autolla olen nyt ajanut tyytyväisenä 12 vuotta.Nyt lähdettiin liikkeelle melkein tyhjältä pöydältä. Lenkkireissulla katselimme sunnuntaina autokaupan pihalla autoja ja päädyimme ihastelemaan liian suurta ja liian kallista autoa.  Vanhasta autostani tarjottiin vaihdossa 3000 euroa. Sitten muistui molempien mieleen että vävy-Jukallahan on Ranskassa Ford ja kun vielä sain viime sunnuntaina Jukalta vahvistuksen että Ford olisi hyvä vaihtoehto, oli ratkaisuun pääseminen helppoa.

Uudesta autosta, siis siitä mikä tilattiin tänään ja jonka toimittaminen kestää ainakin kolme kuukautta, ei voi edes näyttää kuvaa, koska sellaista ei ole kaupassa valmiina. Jaksan edelleen hämmästellä miten käsityönä autot valmistetaan. Lisävarusteet valitaan yksitellen. Siinä kieltämättä riitti keskustelemista. Minä kun olin taas niin vaativainen.

Paljon helpompi oli viime sunnuntaina laittaa kasvimaa kuntoon. Matias käänsi entisen kasvimaan ja vähän lisää. Hyvää nurmikkoa meni mullalle ja siihen on tarkoitus istuttaa perunoita. Autotallissa oli ollut tallessa pari linnunpönttöä ja kukapa oli soveliaampia ripustamaan ne lähivaahteraan ja -mäntyyn kuin Matias - Karla apunaan.


Portaiden pieleenkin tohdin jo ostaa kukkia. Mieli tekisi ostaa jo verannan laatikoihin kukat, mutta kuka näiden kelien pysyvästä lämpenemisestä tietää. On vähän niin kuin sote-uudistus. Tulossa on mutta ei kukaan tiedä koska ja millaisena. Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Vanhanaikaista kodinhoitoa