Suomen Kansallisteatterin suuren näyttämön Pintaremontti on kirpeän hauska esitys. Näytelmä perustuu Miika Nousiaisen romaaniin Pintaremontti. Minna Leino on dramatisoinut ja Irene Aho ohjannut siitä hellyttävän, kirpeän näytelmän. Nousiaisen oivallukset ja sutkaukset osuvat useimmiten täysin kohdalleen. Pintaremontin väki haaveilee ja havittelee elämältään ihan muuta mitä se tarjoaa.

Kolmen lapsen yksinhuoltaja isä (Pyry Nikkilä) kaipaa sairastunutta vaimoaan ja lasten äitiä, nelikymppinen nainen (Annika Poijärvi) kaipaa lasta, hänen hiljattain leskeksi jäänyt äitinsä (Tiina Weckström) isoäitiyttä ja veljens  (Juha Varis) tulevien lastensa äitiä, eronneita huonokuntoisia vanhempiaan hoitava mies (Heikki Pitkänen) omaa elämää ja hyvinvointibloggari (Katja Kuttner) sitä hyvää elämää mistä hän bloggaa. 

Toiveet eivät ole mahdottomia, kun näkee hieman vaivaa ja kohtalon käänteetkin auttavat niin, että lopussa kaikki on hyvin ja kaikki saavat toisena. Ja katsojalla on hyvä mieli.

Pintaremontti käsittelee vakavia asioita höystettynä kipakalla menolla, elämää ja ihmisiä ymmärtäen ja rakastaen.   

Miika Nousiaisen kirjat ovat suosittuja. Ne tarttuvat yleisesti tunnettuihin, usein ajankohtaisiin ilmiöihin. Niistä on myös tullut hyviä näytelmiä.  Vadelmavenepaikolainen, Maaninkavaara, Metsäjätti ja Juurihoito ovat kaikki olleet hyviä esityksiä. Pintaremontin katsominen ei edellytä lainkaan kirjan lukemista.  


                               Heikki Pitkänen, Juha Varis ja Pysy Nikkilä

                                                                       Kuva Stefan Bremer      

 

 

 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Huippuosaaja