Vatanen oli oikeilla jäljillä

Kesäteatterikausi on avattu hyvissä merkeissä. Keski-Uudenmaan teatteri täytti jälleen kerran odotukset. Tuusulassa Krapin kesäteatterissa oli tarjolla Arto Paasilinnan romaanista Jäniksen vuosi dramatisoitu tarina. Asialla ovat olleet Esa Leskinen, Sami Keski-Vähälä ja Kirstian Smeds. Monille Jäniksen vuosi on se Risto Jarvan ohjaama elokuva, jonka pääosassa on Antti Litja.

Tällä kertaa Vatasena oli Juha Veijonen. Vatanen on joutunut työelämän pyörteisiin niin kovaa vauhtia ettei ns. enää muista edes omaa nimeään. Siitä pääsee pois vain kun käyttäytyy väärällä tavalla ja jättää kaiken taakseen.

Milko Lehto on oivaltavasti taikonut lavalla kaikkine tykötarpeineen – hieno lavastus ja hulvattoman hauska puvustus on Heini Haarasen käsialaa – hyörivät konsultit ja muut kummajaiset. Meno on railakasta ja yllätyksellistä. Siis kesäteatteria parhaimmillaan. Hieman loppupuolen ”saarnaaminen” pitkästytti, mutta vain vähän.

Ja näyttelijäjoukko -  Seppo Halttunen, Jari Hämäläinen, Johannes Korpijaakko ja Anna-Leena Sipilä - vaihtoi roolia ja olemusta niin tiuhaa tahtia, ettei perässä tahtonut pysyä. Räiskyvän hauskaa ja ihastuttavan taidokasta näyttelemistä kautta linjan. Elina Varjomäki oli herttainen ja hellyttävä jänis.

     

jänis_048
Ei se eläinlääkärikään oikein tiedä mitä jäniksen jalalle pitäisi tehdä 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen