Hamlet ja kumppanit Tanskanmaalla

Olin juhannuspäivänä Kronborgin linnassa Helsingörissä Tanskassa. Toisella puolella merta siinsi Ruotsin Helsingborg. Kronborgin linnaa nimitetään myös Hamletin linnaksi. William Shakespeare ei tiettävästi koskaan käynyt Tanskassa, mutta hän kuitenkin sijoitti Hamletin asumaan Kronborgin mahtavaan linnaan.

Koska tänä vuonna tulee kuluneeksi 400 vuotta kirjailijan kuolemasta, on Kronborgissakin päätetty juhlsitaa tapahtumaa. Linnaan oli kutsuttu vieraiksi Shakespearen näytelmien henkilöitä. Hamletin näimme kyllä vilaukselta. Sen sijaan saimme kaikessa rauhassa tutkia linnan eri huoneita ja jopa seikkailla kasemaatissa eli kellarissa.Rouvien käytävä.
Sitä pitkin pääsi linnan toiselta puolelta
tanssisaliin likaamatta kenkiään. 


Melkein kuin kuninkaalliset

Tanskassa juhannusaatto oli oikeana päivänä. Juhannuskokko poltettiin torstai-iltana. Maarit asuu alueella jossa on kolme ja puoli sataa asuntoa luhtitaloissa. Kokko oli taloyhtiön mailla olevan lammen rannalla. Väki oli kokoontunut pöytien ääreen - osa pöydistä oli viety iltaa varten paikalle - syömään ja grillaamaan. Pari hyvin isänmaalliselta kuullostavaa lauluakin laulettiin.


Iltapäiväkahvit asunnon edessä olevalla käytävällä


Söllerön hautausmaallakin poikettiin 
Ylellistä on että asuinalueen välittömässä läheisyydessä on tasokas ruokakauppa. Aamiassämpylät kävin hakemassa heti aamusta. Aika moni asiakas oli yöasussaan liikkeellä. Helppoa olisi jos kauppa olisi parin sadan metrin päässä, ei tarvitsisi etukäteen suunnitella viikon ruokalistaa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS