Se yksi päivä viikossa

Hesari tiesi kertoa amerikkalaiseen tutkimukseen nojaten että isoäiti joka hoitaa lastenlasteen yhtenä päivänä viikossa välttää dementoitumisen verrattuna mummuun joka ei hoida lastenlapsiaan ollenkaan. Mutta jos hoitaa vaikkapa viitenä päivänä viikossa, siitä ei hyvää seuraa.

En tiedä mihin lasketaan kun mummi istuu katsomassa sirkuskoulun, tanssikoulun tai chearleading-ryhmän kevätesityksiä. Niitä kun sattui samalle viikolle kaksi kappaletta. Kulttuurin harrastaminenhan lisää elinvuosia ja hyvinvointia. Tämäkin on tieteellisesti tutkittu ja todettu. Joten minulla on hyvät edellytykset välttää isän puolen suvun dementia-riski.

Tyttöjen esitykset ja näytökset ovat olleet hauskoja. Karlan, 10 esityksissä katsojakin oli kieli keskellä suuta. Välillä tyttö oli pyramidin huipulla, välillä taiteili korkealla olevalla renkaalla. Ja parasta kaikesta oli tietysti kun olin katsomassa Kaisun Bollywood-esitystä. Eli ovat esiintyneet lapsi ja lastenlapsi.

Karla harjoittelemassa ennen esitystä renkaalla. 
   
 Olin Pitäjänmäen Eläkkeensaajien kanssa kevätretkellä Pöytyällä ja Liedossa. Kävimme Enkelipuistossa, Liedon Vanhassalinnassa ja Naumalan kartanossa ruokailemassa. Ei voi kuin hämmästellä miten paljon Suomessa on toisen toistaan mielenkiintoisempia paikkoja. En osaa enää edes laskea miten monessa kartanossa olen eläkkeellä ollessani käynyt.

Töissä ollessa naureskelin eläkeläisten retkeilylle. Mutta nyt olen valmis kysymään mitä naurettavaa siinä on. Ensinnäkin työllistämme bussiyhtiön väkeä, lounaan tekijöitä ja tarjoajia, museoita, näyttelyitä ja monenlaisia nähtävyyksiä. Hyvin monen matkan meille on organisoinut Kartanomatkojen Marjut Jokinen. Tuntuu että hänellä on ihailtava ja ihan vähän kadehdittavakin kyky löytää retkikohteiksi mielenkiintoisia, ennestään tuntemattomia paikkoja. Etukäteen vähän mietin että taas joku itsestään suuria uskova ite-taiteilija enkelijuttuineen. Mutta - kaikkea muuta.


Yllätys oli myös viime viikon lauantain"tyttöjen retkiä" luontokeskus Haltiaan Nuuksioon. Enpä ole aikoihin ollut yhtä sykähdyttävässä museossa. Haltiassa on otettu käyttöön moderni teknologia hienolla tavalla. Olimme ketun pesässä ja kävimme karhun pesässäkin. Maarit melkein herätti nukkuvan karhun. Kiitos tytöt hienosta äitienpäivä -retkestä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen