Voimaannun kuntosalilla en keskustelemalla

Kieli muuttuu ja ennen kaikkea sanojen sisältö muuttuu. Puhumattakaan tavoista, nuorista ja maailman menosta, mutta mukana on pysyttävä. Onneksi minä voin purkaa ajatuksiani kerran kuussa Tanotorvessa. Näin elokuun lehdessä.

Läpinäkyvää voimaantumista

Tarvitaan yrittäjähenkinen ammattiosaaja epätyypilliseen työsuhteeseen. Tarjolla olisi ennen kokematonta voimaantumista. Toimijat eivät olleen ajan tasalla. Palvelut on tehtävä läpinäkyviksi. Laastarihankinnat on kilpailutettava. Hoitosuhde kääntyy huonompaan suuntaan. On elvytettävä pikaisesti, muuten ei saada kokonaisratkaisua aikaan.

Yhä useammin törmään sanontoihin ja termeihin, joista en suomen kieltä yliopistollakin aikanaan opiskelleena  ymmärrä yhtään mitään. Ymmärtämisen ulkopuolelle jätän koko some-maailman. Minä kun vielä kuulen asioita suoraan ystäväni kertomana, luen sanomalehden printtipainoksesta tai ihan vanhasta satukirjasta. En ammenna uutta tietoa enkä päivitä vanhoja tietoja yuotuben tai googlen avulla.

Aika ajoin väitetään että meillä on pulaa ammattiosaajista. Ennen oli pulaa ammattimiehistä tai –naisista. Ammatti jo sinänsä paljasti että kyseessä on osaaja. Ja mikä oikeastaan on osaaja. Kaikkihan me osaamme kaikenlaista.

Toimija on kaiketi eri asia kuin toimittaja – ei heitäkään tai meitäkään enää kohta tarvita kun jokainen toimittaa itse tarvitsemansa tv- ja kaikki muutkin jutut. Ennen piti kertoa että maalari maalaa eikä että toimija tulee ja hoitaa osaavasti maalaamisen.

Yrittäjähenkinen ihminen oli ennen yrittäjä. Jos oli yrittäjähenkinen, ei sitä henkeä käytetty toisen rikastuttamiseen. Voitot haluttiin kotiin. Nyt monella yrittäjähenkisellä yrittäjällä ei ole tietoakaan minkäänlaisesta yrityksen tuloksesta, mutta yrittää pitää kun viranomaiset ja poliitikot ovat niin päättäneet.      

Voimaantumista minulle on tapahtunut kun olen riittävän kauan jaksanut harjoitella jotakin fyysistä ominaisuutta tai taitoa. Varmasti olin voimaantumisen kukkuloilla kun juoksin maratonilla ennätykseni. Ei voimaantumista ole se että pieni koululainen oppii olemaan tunnin ennen koulua yksin kotona tai minä kestän entistä paremmin elämän kolhuja ja vastoinkäymisiä.

Läpinäkyvä on vasta pesty ikkuna tai putipuhdas juomalasi. Miten Kataisen ja Urpilaisen menot ja puheet tulevat läpinäkyviksi? Julistamalla ja kehumalla!!!! Maratontulokset olivat ilmeisesti läpinäkyviä kun ne julkaistiin sanomalehdessä vaikka ei paperista läpi nähnytkään.

Ei tähän sanahelinään ja sanojen ja sanontojen väärin käyttämiseen pidä alistua. Ei ole syytä ryhtyä niin alamaiseksi että antaa päänsä yläpuolella hyrrätä vaikka minkälaisten puheiden ja juttujen.  Entistä epäselvemmäksi kaikki vain muuttuu. Sanojen haltijoista tulee uusia vallankäyttäjiä, uutta eliittiä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen