Smoothie pitää meidät menossa

Enska oli aikoinaan liikkeenjohdon kurssilla. Hän tuli kotiin ja kertoi että aprikoosissa on runsaasti kuitua. Niitä pitää ensin liottaa vaikkaa pellavansiemien kanssa ja sitten nauttia joka aamu. Minä otin ohjeesta vaarin ja söin sotkua vuosikaudet, kun minä lopetin Enska aloitti. Ryhdyin kutsumaan hänen kurssejaan aprikoosikurssiksi. Minusta oli hienoa että kalliista kurssista jäi käteen jotain konkreettista.

Olemme olleet kahteen otteeseen Pajulahdella Minä liikun ikäihmisille tarkoitetulla kurssilla. Onneksi opin siellä jotain. Nyt meillä tehdään smoothieta: rasvatona ja erittäin proteiinipitoista rahkaa, chashew-pähkinää, banaania, päärynää, klementiini, kiwiä ja muita hedelmiä ja proteiinijauhetta. Tehosekoitinkäsittelyn jälkeen lisäämme jotain mehua. Säilyy hyvin jääkaapissa. Ja on hyvää.Sain Maaritilta tuliaisiksi jouluna leivontakulhoja. Ihana yllätys kun löysin saman sarjan kannellisen kulhon Itäkeskuksen Stockalta. Nyt minulla on täydellinen sarja ja ennen kaikkea kannu, jossa tehosekottimella syntyy hyvää tehojuomaa. Huokailen lähes joka päivä sitä kun lumi ei sula, kadut ja tiet ovat liukkaita ja kevät on missä lie. Mutta on ainakin verrannan katossa hienot ja pitkät  jääpuikot.                                                     

Kommentit

  1. Tarjoa ensi kerralla meille lounaan jälkiruoaksi smoothiet! Vaikuttaa herkulliselta ja terveelliseltä. Meillä ei kukaan muu innostu smootheista ja siksi en ole intoutunut niitä tekemään. Ehkä Mummina saisit Karlan maistamaan paremmin kuin minä. Muuten meidät pitää menossa valtavat säkit suklaamunia ja herkkuja, Karlalla oli aikamoinen virpomissaalis. Jos jatkaa niiden jemmaamista entiseen tapaansa, niin niistä riittää ensi vuoden puolelle asti.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen