Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

Keski-Uudenmaan teatterin kesänäytelmä Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa Tuusulassa oli täydellinen kesäteatterikauden avajaisnäytelmä. Toinen toistaan hauskempi kohtaus seurasi toistaan. Juonenkäänteet välillä arvasi ennakolta, välillä ei. Yleisöä ei kosiskeltu vaan asiat menivät sopivalla tavalla pieleen kaiken aikaa. Ja onneksi kaikki selvisi lopussa.

Kaiken piti olla kunnossa, kun sulhanen oli polttareiden jälkeen tarkoitus majoittaa hotelliin, minkä sviitissä nuoripari viettäisi ensimmäisen yönsä virallisena avioparina. Mutta ei ollutkaan. Sulhasella oli aivan väärää seuraa. Bestman ei pysynyt perässä ollenkaan. Paikalle saapunut morsian äiteineen vain pahensi asiaa. Siivoojasta tehtiin välillä jopa ilolintu.

Ohjaaja Anna-Maria Klintrup oli saanut joukkonsa parhaaseen mahdolliseen farssimaiseen kuntoon Robin Hawdonin käsikirjoituksen siivittämänä.  Pinkin värinen lavastus (Teemu Loikas) lukuisina ovineen lupasi paljon ja myös lunasti lupaukset. Näytelmän rytmitys oli parhaimmillaan loistavaa.

Erityisesti ihastutti Anna-Leena Sipilä siivoojana. Hän piti langat hyvin käsissään – oli niissä keltaiset kumihanskat tai ei. Sulhanen (Kalle Tahkolahti) ja bestman (Jari Vainionkukka) kantoivat päävastuun siitä, että sotkut välillä vain pahenivat ja välillä sitten vähän selkiintyivätkin. Morsian (Emilia Sinisalo) ja Salla/Malla (Marika Huomolin) pysyivät hyvin vauhdissa mukana. Eija Vilpaksen (morsiamen äiti) ei tarvinnut kuin astua näyttämölle kun yleisö otti hänet siipiensä huomaan.     

Hauskaa ja hyvää teatteria.


                                     Jari Vaainionkukka ja Kalle Tahkolahti


  

                                                 Anna-Leena Sipilä 

                                              Kuvat Tuomas Scholz

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen