Pieni mies muuttii monta asiaa

Yöllä kuuluu puhelimesta pienen pieni ääni. Sieppaan puhelimen käteeni. Poika syntyi 00.44. Tunnin päästä puhelimesta löytyy jo valokuvakin. Ja sitähän pitää lähettää moneen paikkaa, vaikka kuinka olisi yö.

Pieni poika on muuttanut monta asiaa ympäriltään. Nyt on olemassa uusi äiti ja isi. On ukki, nanna, famu, eno ja setä, isoisoukki, isosisoäiti, isotäti. Minä olen isoisoäiti ja sisareni isoisotäti. Minä en suostu olemaan isoisoäiti. Sehän kuullostaa ihan ikälopulta. Kukaan muu pikkupojan ympärillä ei saa olla Mummi, joten minä olen myös hänen Mumminsa.

Perhepiirissä pohditaan voinko hoitaa vauvaa. He ovat unohtaneet tai eivät tiedä että äitini hoiti lapsenlastani ihan kelvolliseksi samanikäisenä mitä minä nyt olen. En tietenkään  tarjoudu perhepäivähoitajaksi, mutta silloin tällöin ja vähän kerrallaan.

Olen huomannut että netistä löytyy ohjeita ja mielipiteitä kaikkiin asioihin mikä liittyy vauvan hoitoon. Jorvin sairaalan Kotipesässäkin kehotetaan uuden vauvan vanhempia katsomaan ohjeita netistä. Onneksi osaan googlata.

Kun hoidin ensimmäisen kerran yön yli tyttärenpoikaani, sain kaksi sivua pitkät ohjeet. Niiden mukaan sitten yritimme toimia. Mutta pian taisi poikakin huomata vaatimattomasta iästään huolimatta, että mummilassa taitaakin olla vähän toisenlainen meininki kuin kotona. Mutta hyvin selviydyttiin.

Kun selitän ponnekkaasti että voin katsoa ohjeita netistä, uskovat nuoremman sukupolven edustajat, että eiköhän meillä pärjätä. Siihenkin on tietysti varauduttava, että vauva joka yleensä aina nukkuu päivällä pitkät päiväunet parvekkeella vaunuissa, päättää herätä puolen tunnin päästä ja kieltäytyä nukkumasta.

Näin kävi tyttäreni pojan ukille. Tarkoitus oli että poika nukkuu päiväuniaan ja ukki vain vahtii olohuoneen puolella koska vaunut alkavat heilua. Kun kenkäostoksille lähtenyt äiti oli kaartanut autollaan pihasta, heräsi vauva ja vaati seuraa. Eipä ukin auttanut kuin ottaa itkevä poika pois vaunuista. Ilman netin neuvoja, apuna kokemus ja eletyt vuodet, ukki makoili olohuoneen isolla matolla pieni mies vieressään ja viihdytti tätä siinä. Ukille oli tehty iso silmäleikkaus ja määräys oli että painavia ei saa nostaa. 


Kommentit

  1. Oikein paljon onnea perheelle ja Mummille!!!! Näin se maailma muuttuu... ja aina vähän paremmaksi, toivon mukaan :)

    VastaaPoista
  2. Paljon tulee mummille ohjeita, mutta mummi osaa olla viisaasti vaiti ja hoidella asiat omalla taatulla taidollaan.
    Onnea Leena-Maija! Odotan vuoroani.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS