Kesäillan huumaa

Vastaleikattu nurmikko, lintujen laulua, kukkien huumaavaa tuoksua, hyvää smoothie-juomaa, toimiva tietokone. Hyvää ruokaa hämärtyvässä illassa terassilla, hyvä hotellihuone odottamassa, takana antoisa päivä Prahan monissa nähtävyyksiä, ihan vähän ostoksia. Välissä linturetki Espoossa Kertun ja muutamien eläkkeensaaja-ystävien kanssa. Pitäjänmäki ja Praha ovat kaukana toisistaan, mutta molemmissa on hyvä olla.


Astronomien kello

Vituksen kirkko


Prahan kevät oli odotusten mukainen. Alppiruusut ja sireenit kukkivat, avoautoajelulla oli rehvakas olo ja lukuisissa kirkoissa riitti katsomista.Olemme jo muutaman kerran olleet vanhimman tyttäreni kanssa kaksistaan matkalla: Nizza, Dubai, Kööpenhamina, Lontoo, Pariisi. Olemme matkustaneet paljon myös Maaritin perheen kanssa - tietysti Enskakin on ollut mukana. Muutaman kerran sisarenikin on ollut mukana: New York, Singapore, Peking.

Lentäminen on monelta kannalta moraalitonta, se on kallista, se nuivertaa luonnonvaroja. Lentokentillä on väkeä tosi paljon. Siinä sitten miettii, loppuuko tämä "marjamatkailu" koskaan. Monet yritykset ovat jo rajoittaneet matkoja. Asiathan voidaan hoitaa puhelinkokouksilla, monenlaisille välineillä.

Mutta kasvokkain kohtaaminen on aina eri asia. Totta kai olisin voinut katsella Prahan nähtävyyksien kuvia netistä. Olisin samalla saanut myös paljon tietoa, joka nyt jäi hämärän peittoon. Mutta uusi ympäristö ilahduttaa ja piristää monella tavalla.Ollen pitkin kevättä pohtinut mitä kaikille kirjoilleni oikein teen. Kävin tarjoamassa kaksi paperikassillista kirjoja - joukossa myös muutama tämä kevään kirja - munkkiniemeläiseen antikvariaatiin. Nuori mies tarjosi 20 euroa, sain 30 euroa. Ei kuulema voi maksaa uusistakaan kirjoista juuri mitään, koska maksaa kun niitä säilyttää, on vuokrat ja muut menot. Näin antikvaristi todisti alhaista hintaa.

Mutta Prahassa on luostari, jossa on yksi maailman kymmenestä kauneimmasta kirjastosta. Kirjaston toisessa salissa on 20 000 ja toisessa 50 000 kirjaa. Joten turhaan mietin mitä meidän alle kahdelle tuhannelle kirjallemme tehdään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Vanhanaikaista kodinhoitoa