Mummi joogaa

Sitten kun olet vanha, istut tuolilla ja joogaat ja väität että se on tehokasta ja siitä on hyötyä. Jos joku olisi 15 vuotta vihjannut minulle moisesta, olisin tuhahtanut. Jaa minäkö muka jossakin seniorijoogan tuolijoogassa. Ei, ei, menohan on ihan toista eläkepäivinäkin.

Meno on maanantai seniorijoogassamme rauhallista ja rakentavaa. Olen oppinut että fyysinen hyvinvointini ei olekaan kiinni siitä miten rankkoja harjoituksia teen. Joogassa olen Merja Valveen johdolla oppinut että tärkeintä on olla läsnä tässä ja nyt.

Monta kertaa kävellessäni Pitäjänmäen Nuorisotalolle listaan mielessäni mitä kaikkea pitäisi tulevalla viikolla saada aikaan. Mutta kun olen aloittanut harjoituksen, niin muutaman minuutin kuluttua päässäni on vain yksi ajatus: ihanaa kun osaan hengittää uudella tavalla!

Ryhti on parantunut ja selkeästi myös kropan joustavuus ja yleinen hyvinvointi. Senirojoogassa emme temppuile, vaikka aika monta asanaa olemme oppineetkin. Aamulla kun odottelen että puuro alkaisi kattilassa kiehua, teen puuta. Kotona se onnistuu yhdellä jalalla seisten, mutta kun ympärillä on monta tuulessa huojuvaa puuta, ei yhdellä jalalla seisominen tahdo oikein luonnistaa.

   Loppurentoutuksessa Merja hemmottelee meitä hienoilla äänimaisemilla. Tiibettiläisten kulhojen avulla syntyy tunne että olemme aivan jossain muualla kin Pitäjänmäen Nuorisotalon lattilalla. Seniorijooga on osa Pitäjänmäen Eläkkeensaajien toimintaa. 

Joskus fyysinen vamma voi koitua onneksi. Kun podin muutama vuosi sitten pahaa huimausta ja surin etten voi jatkaa jumpalla käymistä, suositteli nuorin tyttäreni joogaa. Löysin seniorijoogan Leppävaaran Sisun ohjelmasta. Ja nopeasti saimme oman ryhmän Pitäjänmäelle. Iso kiitos virkistävästä ja hyödyllisestä liikunnasta kuuluu Merjalle, joka jaksaa opastaa meitä ja sietää senkin että kaikki ei varmaan mene yhtä hienosti kuin nuorempien kanssa.

Esikuvana on keväällä 82 vuotta täyttävä Ritva. Kun keinuttelimme joogapalikoilla ja pidimme visusti kiinni tuolinkaiteesta, Merja kannusti yrittämään liikettä ilman käsiä. Senioreista seniorein totesi jaa näinkö eli hän oli kaiken aikaa tasapainoillut ilman tukea.        

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen