Kirkollinen viikonloppu

Harvoin olen elämäni aikana käynyt kahtena peräkkäisenä päivänä kirkossa. Lauantaina olimme Alexin rippijuhlissa Kauniaisten kirkossa ja sunnuntaina Martti Pitkäsen lähtöjuhlassa. Sunnuntaina juhlimme lounaalla Enskan 80-vuotispäivää.

Kauniaisissa kaikki tapahtui tietysti ruotsin kielellä, mutta merkillisen paljon ymmärsin. Messun kaava on sama vaikka kieli olisi eri. Kirkko oli sielläkin täynnä. Annaliisa-äidin hankkimat tarjottavat olivat huippuluokkaa - harvoin on alkupalapöytä ollut yhtä herkullinen. Puhumattakaan siitä suklaakakusta, josta jouduin ottamaan ensimmäisen palan ja se pala ei ollut pieni.

Nuorisomuodistakin sain hieman tietoa. Esikuvana isoveli Thomas.


Martin lähtöjuhla oli jotain sellaista mitä kokee vain kerran elämässään. Kotimme lähellä olevalle Jyrkinkallion leikkipaikalle oli pystytetty teltta ja telttaan kannettu penkit. Gospel-henkisessäa messussa kuulimme upeiden Yön kuningattarien laulua ja Big Band Pyhimysten soittoa. Oman seurakunnan kamarikuoro esiintyi hyvin edukseen. Arvelen että musiikki raikui yli koko Reimarlan. Ihmiset olivat iloisia ja tunnelma oli huikaiseva. Martin lähtösaarma Marttia parhaimmillaan. Ei voi muuta kuin nöyränä sanoa että hän on tehnyt miehen työn seurakuntamme palveluksessa.Emme valitettavasti ehtineet Enskan kanssa olla Martin juhlissa loppuun saakka, piti kiiruhtaa Enskan juhlalounaalle tyttärien ja heidän perheenjäsentensä kanssa.

Ukki sai lämpimän fleece-paidan ja sitä piti koittaa heti. 


Maisema Ravintola Laguunan ikkunasta Lippajärvelle 

80 vuotta

Kohta 71 vuotta 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen