Suvivirsi moneen kertaan

Nämä syysilmat teettivät tepposen ja niin Sotkiksen väki päätti maanantaina siirtää päiväkodin kevätjuhlan keskiviikko-illasta maanantaille. Oli hyvä valinta, sillä maanantaina tarkeni hyvin istua Sotkiksen varjoisalla pihalla, keskiviikkona sateessa se olisi ollut tosikurjaa. Lapset lauloivat tosi monta perinteistä laulua ja leikkivät niiden mukana. Kerttua selvästi ensin ujostutti, mutta vähitellen esiintymisrohkeus kasvoi.


Suvivirsi soi laulutaidottomankin vinkkelistä paremmin ulkosalla (Sotkankodon juhlassa) kuin tiistaina Pitäjänmäen kirkolla eläkkeensaajien kevätjuhlassa. Oli hyvät juhlat - oli paljon ohjelmaa ja tapansa mukaan kirkkoherra Martti Pitkänen puhui koskettavasti. Saarnatkin ovat viime aikoina parantuneet. Montaa saarnavuoroa ei taida Martilla olla jäljellä. Viimeinen on 31.8. ja sitten hänestäkin tulee eläkeläinen.
Sunnuntain sauvakävelylenkin tein Haagan rodopuistoon. Alppiruusut kukkivat ja olivat hienoja. Alueelle on rakennettu uudet kävelyreitit. Leveitä lankkuja pitkin pääsee lastenvaunujen ja pyörätuolien kanssa hyvin eteenpäin.

Alue jolle on istutettu atsaleoja on myös laajentunut ja kukat loistavat eri väreissä. Aikanaan ihastelen atsaleoja Pohjois-Carolinassa, missä atsalea on osavaltion virallinen kukka.

Sain otettua itseäni niskasta kiinni. Aloitin Pitäjänmäen Eläkkeensaajien historian kirjoittamisen uudelleen. Olen saanut jo muutama vuosi sitten kasaan tarinaa vuoteen 2005 asti. Sen jälkeen on kirjoitettava niistä vuosista kun olen ollut puheenjohtajana, mutta ei sen niin kamalaa olekaan - siis se kirjoittaminen. Ilman Reijo Suomelan, yhdistyksen tiedottajan apua ei historiasta synny mitään. Hän laittaa nettiin kuvat ja tekstit. Aikaisempi aikaansaannos löytyy www.pitajanmaki.elakkeensaajat.fi

Puuhaa tuo myös syksyksi suunniteltu Pitskun friidut ja kundit valokuvanäyttely. Mutta onneksi saamme apua Jukka Leinoselta, joka talkoohengessä skannaa kuvat ja huolehtii niiden näytelleille asettamishommista. Upeaa että on ihmisiä, jotka haluavat olla mukana erilaisissa hankkeissa oman asuinalueen asukkaiden iloksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Vanhanaikaista kodinhoitoa