Järvenpään kesäteatterin Onnen maa

Järvenpään kesäteatterin Onnen maa on kesäteatteria parhaimmillaan: Vanhaistenkylän kartanon vanhat rakennukset ja miljöö, Tuusulanjärven laineet, valoisa kesäkuun ilta, tarina elämänmenosta Suomen maaseudulla 1960-luvun alussa.  

Markku Pölösen Onnen maa keräsi 1993 elokuvateattereissa vaatimattomat 15 000 katsojaa. Kun elokuva esitettiin televisiossa, oli katsojia yli miljoona. Uusintaesitys 1995 keräsi 700 000 katsojaa ja vuoden 1998 uusinta yli 800 000 katsojaa. Vuoden 1994 Jussi-gaalassa Onnen maa palkittiin parhaana elokuvana ja Markku Pölönen sai palkinnon parhaasta käsikirjoituksesta. Muitakin palkintoja elokuvalle sateli. Olen katsonut elokuvan tallenteesta lukuisia kertoja.

Onnen maata on esitetty vuosien saatossa monissa kesäteattereissa. Järvenpään kesäteatteri on saanut ohjaajaksi musiikkiteatterin taiturin Reetta Ristimäen. Ja katsojat saavat ihailtavakseen soljuvan, hauskan, taidokkaan ja mieltä lämmittävän esityksen.

Musiikilla on hyvin keskeinen osa esityksessä. Tarina etenee Jussi Hongiston sovittamilla tunnetuilla tangoilla. Helsingissä onneaan koittanut Tenho (loistava Pekka Halonen) on iki-ihastunut Reijo Taipaleen tangoihin. Työntekoa tärkeämpää Tenholle ovatkin Reijo Taipaleen levyt, kiiltonahkakengät, mustaksi värjätyt hiukset, hyvä naisseura. Oman ”arvomaailmansa” hän yrittää siirtää veljensä pojalle (mainio Severi Joukainen).

Tanssiorkesteri Pohjola kannattelee hienosti tangojen ja muunkin musiikin esittämisen. Näin monta laulutaitoista kesäteatterin tekijää tuskin monelta paikkakunnalta löytyy.  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Huippuosaaja